Tipuri de malaxoare profesionale în bucătăriile profesionale şi patiserii şi utilitatea lor

Publicat: Expresul

În orice bucătărie profesională, pizzerie sau patiserie, sunt necesare numeroase echipamente de specialitate pentru că produsele obţinute să fie delicioase, fine şi sănătoase. Printre cele mai importante dispozitive şi echipamente în acest sens se număra malaxoare profesionale, destinate unei singure activităţi, şi anume producerea aluatului fraged pentru pizza, pateuri sau pentru diferite preparate. Malaxoarele profesionale produc o cantitate de aluat mult mai mare dect un simplu mixer. Aceste dispozitive sunt utile şi necesare, punând ingredientele adăugate de specialişti în mișcare şi asigurând o amestecare uniformă fără efort, precum şi un rezultat mai pufos şi mai fraged.

Cum aleg cel mai bun malaxor profesional pentru compania ta?

Pentru pizzeriile mari, pentru afacerile în care este necesară o cantitate mare de aluat zilnic, un malaxor cu spirală reprezintă alegerea optimă deoarece necesită mai puţin timp şi forţa de muncă pentru a produce o cantitate mare de aluat. Aceste malaxoare profesionale pot lucra la o capacitate de minim 20 şi maxim 80% din volumul cuvei. În cazul în care greutatea aluatului este depăşită, malaxorul poate funcţiona în parametri normali, deoarece spiralele pot suporta cantitatea în exces.

În cazul în care pizzeri sau patiseria este la început de drum, antreprenorii pot alege să investească într-un asemenea dispozitiv luând în calcul planurile lor de viitor. Un malaxor profesional poate fi folosit mai multe ore pe zi, frecvent, fără probleme.

La ce caracteristici să fii atent când investeşti într-un malaxor profesional?

Un malaxor profesional nu trebuie să aba o greutate foarte mare sau să ocupe foarte mult spaţiu în bucătăria în care va fi utilizat. Carcasa şi bolul trebuie să fie realizate din inox, vopseaua să fie rezistentă la zgârieturi şi să dispună de un capac de protecţie realizat din polietilenă.

De asemenea, o caracteristică importantă de avut în vedere în alegerea unui malaxor profesional este capacitatea bolului care diferă de la un model la altul, precum şi productivitatea pe fiecare oră. Malaxoarele profesionale pentru aluat trebuie să fie robuste, eficiente, rezistente în timp, acestea fiind principalele premise după care se ghidează cumpărătorii. Malaxoarele profesionale se vor plia pe necesităţile oricărei afaceri de tip patiserie, pizzerie, covrigărie şi brutărie, fiind ideale când antreprenorii au nevoie de dispozitive rapide şi de calitate care să le satisfacă nevoile.

Tipuri de malaxoare profesionale

Cele mai citite articole

În ceea ce priveşte tipurile de malaxoare profesionale disponibile pe piaţă la acest moment, dispozitive special proiectate pentru a facilita şi a rentabiliza munca în pizzerii, brutării sau restaurante, acestea includ:

·  malaxoare de aluat profesionale, echipamente de dimensiuni mari şi cu motoare de mare putere, dotate cu o cuva incapatoare;

·  malaxoare pentru pizza, la achiziţionarea cărora se va ţine cont de cantitatea de aluat ce se doreşte a fi prelucrata. În funcţie de aceasta, bucătăria va fi dotată cu un malaxor cu vas mai mic sau mai mare;

·  malaxoare de brutărie, ce au cuve de mare capacitate;

·  malaxoare pentru patiserie, utilaje indispensabile pentru a obţine un aluat fraged şi de bună calitate.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!