Şcolarii, învăţaţi să păstreze apele curate

Publicat: Expresul
copii din scoli invata

La iniţiativa Administraţiei Naţionale „Apele Române“, reprezentanţii Direcţiei Apelor Jiu Craiova au demarat în şcolile doljene acţiunea educativă de prezentare a cărţii „Peripeţiile lui Ovi“. Astfel, în cadrul campaniei „Să păstrăm apele curate !“, elevii doljeni din clasele primare vor putea înţelege cum trebuie să se comporte astfel încât să prevină poluarea apelor.
Seria de acţiuni a DA Jiu Craiova a început la Şcoala Generală nr. 2 „Traian“ Craiova, peripeţiile peştişorului Ovi fiind prezentate elevilor din clasele a IV-a. „Broşura-manual se adresează elevilor cu vârste cuprinse între şase şi zece ani şi se doreşte să atragă în mod interactiv şcoala şi familia la formarea deprinderilor pentru protejarea surselor de apă. Campania naţională «Să păstrăm apele curate!», derulată în acest an de Administraţia Naţională «Apele Române» şi implicit de Direcţia Apelor Jiu şi-a propus, pe de o parte, să informeze opinia publică în ceea ce priveşte riscurile poluării, iar pe de altă parte, să inducă necesitatea unui comportament social adecvat faţă de ape“, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DA Jiu Craiova, Camelia Bărbuţu. Următoarea şcoală în care elevii vor lua la cunoştinţă peripeţiile lui Ovi este Şcoala Generală nr. 12 „Decebal“ din Craiova, întâlnirea reprezentanţilor DA Jiu Craiova cu şcolarii fiind programată vineri, 14 noiembrie, la ora 9.00.
În cadrul acestei campanii s-au desfăşurat acţiuni de igienizare şi salubrizare pe cursuri de apă,  montare de coşuri  ecologice pentru colectarea selectivă a deşeurilor la Lainici în judeţul Gorj, montarea de plăcuţe indicatoare cu mesajul „Păstraţi apele curate” la  obiectivele de gospodărirea apelor (acumulări, prize de apă, îndiguiri etc.) şi la podurile şi podeţele de pe principalele căi de comunicaţii, seminarii, instruiri, concursuri tematice, dezbateri publice, vizite la obiectivele reprezentative de gospodărirea apelor aflate în administrarea Direcţiei Apelor Jiu, expoziţii fotografice. Cei care doresc să afle informaţii şi să-şi spună părerea sau să vină cu idei privitoare la campania „Să păstrăm apele curate!“ pot accesa pagina web www.apecurate.blogspot.com.

Cele mai citite articole

Ovi era un peştişor frumos, pe care îl iubeau toţi. Dintr-o invidie a motanului Bubu, bolul lui este răsturnat şi ajunge în râuri. De aici, începe aventura. Ovi este prins între ape pline de uleiuri, detergenţi şi peturi. petştii sunt răi şi pizmaşi, medozele sunt bârfitoare şi invidioase. Speriat, Ovi încearcă să se salveze, dar într-un final ajunge în gura unui PETşte mare, mare. Din fericire, Mihai, prietenul lui, se gândeşte să arunce petul la gunoi şi…îl găseşte pe Ovi. „Peripeţiile lui Ovi“ este o carte pentru copii, citită de către adulţi odraslelor, care te îndeamnă să respecţi apa şi s-o pretuieşti pentru că fără apă, nu există viaţă. Şi fără apă curată, nu putem avea o viaţă sănătoasă.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!