Trei alb-albaştri convocaţi la naţională

Publicat: Expresul
convocare la nationala romaniei
Aspiraţiile europene ale Universităţii Craiova l-au determinat pe selecţionerul Răzvan Lucescu să urmărească atent evoluţiile jucătorilor olteni. Mircea Bornescu, Ovidiu Dănănae şi Florin Costea sunt în lotul pentru meciul cu Lituania.
Ciprian Gaiţă, 4 iunie 2009

FUNDAŞUL ŞTIINŢEI, OVIDIU DĂNĂNAE, A FOST CONVOCAT IN PREMIERĂ LA ECHIPA NAŢIONALĂ pentru partida cu Lituania. Dănănae are şanse mici să evolueze ca titular în faţa lui Cristian Săpunaru. În vârstă de 23 de ani, Dănănae a mai bifat o singură prezenţă în lotul “B” al echipei naţionale de fotbal. Alţi doi jucători ai Universităţii Craiova, convocaţi la naţională este Florin Costea. Cum Adrian Mutu va lipsi din cauza unei accidentări, “Briliantul” din Bănie este favorit pentru titularizare în meciul cu Lituania. Selecţionerul României, Răzvan Lucescu, a vorbit despre convocările jucătorilor craioveni. “Sunt jucători buni în campionat care în meciuri internaţionale cu miză nu au făcut faţă. Pot însă creşte şi au nevoie să ia parte la meciuri internaţionale la club şi la naţională. Unul e Florin Costea. E talentat, înscrie, ajunge la ocazii, s-a remarcat, dar la meciurile cu Croaţia şi Serbia a avut probleme mari”, a afirmat Răzvan Lucescu. Florin Costea nu a înscris vreun gol sub “tricolor” în cele cinci partide disputate.

 

FUNDAŞUL VALERICĂ GĂMAN A DECLARAT CĂ MODELUL SĂU CA FOTBALIST ESTE căpitanul echipei naţionale, Cristi Chivu. “A fost o experienţă pozitivă pentru mine să fiu la echipa naţională mare. Este un nivel mult mai ridicat decât la naţionala mică. Sunt jucători consacraţi. De la toţi jucătorii ai ceva de învăţat. Cel mai mult mi-a plăcut de Cristi Chivu. Este modelul meu ca fotbalist”, a spus Găman. De altfel, fotbalistul grupării din Bănie este comparat de colegii săi de la Universitatea Craiova cu Cristi Chivu. “Găman e noul Chivu. Uitaţi-vă atent la el”, a recunoscut Jeremie Njock.

Cele mai citite articole

 

PE DE ALTĂ PARTE, GICĂ POPESCU ESTE DE PĂRERE CĂ LUCESCU JR. A DOVEDIT EXTREM DE MULT CURAJ încă de la începutul mandatului de selecţioner. Tehnicianul tricolorilor a renunţat la jucători care în mandatul lui Piţurcă erau senatori de drept: Dică, Cociş, Codrea, Nicoliţă. Aducând fotbalişti ignoraţi de fostul antrenor, Lucescu arată o direcţie clară – se doreşte un nou suflu. Rămâne de văzut în ce măsură jucători ca Dănănae, Roman, Apostol sau Tibi Ghioane reprezintă soluţii viabile pentru tricolori. “Răzvan a făcut un lucru extrem de important. A adus jucători la naţională în funcţie de randamentul dat la echipele de club. Aşa trebuie făcută selecţia. A făcut un lucru curajos. A dat dovadă de curaj când a renunţat la jucătorii care erau titulari de drept înainte”, a declarat Baciul. România a luat destul de multe goluri în această campanie de calificare, o chestiune atipică dacă ne raportăm la partidele din precedentele calificări. Fostul mare internaţional nu crede că defensiva reprezintă o problemă majoră pentru naţională: “Când vorbeşti de apărare putem lua cei mai buni apărători din lume. În apărare contează foarte mult cât de bine stau atacanţii adverşi. Sunt foarte multe lucruri care pot influenţa jocul”, a conchis Baciul.

 

MIJLOCAŞUL CFR-ULUI, BOGDAN MARA, ESTE CONŞTIENT DE FAPTUL CĂ RECONSTRUCŢIA ECHIPEI NAŢIONALE nu poate fi făcută peste noapte, dar crede că Răzvan Lucescu îi cunoaşte foarte bine pe jucătorii care activează în Liga 1, având în vedere faptul că a stat în acest sezon pe banca lui FC Braşov. “Avem toţi un respect mare pentru Răzvan Lucescu. Noi trebuie să dăm totul pe teren ca să câştigăm acest prim meci pe care îl avem şi astfel să-i răsplătim încrederea. Trebuie să-l ascultăm în tot ceea ce ne spune. Reconstrucţia echipei naţionale nu poate fi făcută peste noapte, să aduci la lot mulţi jucători noi deodată. Răzvan cunoaşte foarte bine jucătorii din campionatul intern, iar el ştie exact de ce fotbalişti are nevoie”, a opinat Mara.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare