Contribuabilii au scos Fiscul în stradă

Publicat: Expresul
Bani - Fiscul
Fiscul a ajuns într-o ipostază destul de ciudată. Ba chiar un pic tragi-comică. Contribuabilii sunt cei care i-au pus pe reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a judeţului Dolj în această situaţie, pentru că, la numai două zile depărtare de termenul limită de depunere a declaraţiilor de venit, doar 24% dintre contribuabili au depus formularele de venit D200.
Teodor Matei, 14 mai 2009

OBLIGAŢIA DEPUNERII DECLARAŢIEI DE VENIT D200, REVINE CONTRIBUABILILOR PERSOANE FIZICE, care în anul 2008 au realizat în România următoarele categorii de venituri: din activităţi independente, pentru care venitul se determină în sistem real (activităţi comerciale, profesii libere şi drepturi de proprietate intelectuală), venituri din activităţi agricole, pentru care venitul net se stabileşte în sistem real, venituri din cedarea folosinţei bunurilor (chirii), câştiguri din tranzacţii cu acţiuni şi câştiguri din operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen. Foarte puţini dintre cei care au obţinut astfel de venituri le-au şi declarat, drept urmare, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a hotărât să iasă în stradă.

Cele mai citite articole

ASTFEL, DIRECŢIILE GENERALE ALE FINANŢELOR PUBLICE DIN MARILE CENTRE URBANE, printre care şi Fiscul din Craiova, şi-au format echipe de promoteri şi le-au trimis în zonele aglomerate, precum gară, supermarketuri, parcuri, pentru a împărţi materiale informative referitoare la depunerea declaraţiilor de venit. “Prin intermediul acestor echipe de promoteri, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală le reaminteşte contribuabililor care sunt modalităţile de depunere a acestor formulare: la sediul administraţiilor fiscale, prin poştă (scrisoare recomandată) sau online (pentru cei care deţin certificate digitale). Campania de informare a Fiscului se desfăşoară la nivel naţional, în toate marile oraşe ale ţării :Bucureşti, Constanţa, Timişoara, Cluj, Iaşi Braşov etc. În Craiova, promoterii oferă materiale informative în Piaţa Unirii”, se arată întru-un comunicat trimis de Direcţia Generală a Finanţelor Publice a judeţului Dolj.

MODIFICĂRI AU FOST FĂCUTE ŞI ÎN PRIVINŢA PROGRAMULUI DE LUCRU AL ADMINISTRAŢIILOR FINANCIARE, care a fost prelungit până la ora 18.30 sau, dacă va fi cazul, pînă la deservirea ultimului contribuabil prezent la ghişeele Fiscului, astfel încât să fie evitată aglomeraţia care s-ar putea crea la depunerea declaraţiilor de venit. Un ghid de completare a formularului 200 se găseşte şi pe site-ul ANAF, www.anaf.ro.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare