Ce reprezintă Power BI şi cui se adresează aceste instrumente puternice?

Publicat: Expresul

Power BI reprezintă o colecţie de servicii şi de caracteristici online care permite utilizatorilor să îşi găsească şi să vizualizeze date, să partajeze descoperiri şi să colaboreze în modalităţi noi şi intuitive. Power BI reprezintă un serviciu online în care utilizatorii pot crea rapid tablouri de bord, pot partaja rapoarte, se pot conecta la datele importante şi le pot încorpora. Acest instrument permite transformarea datelor, crearea rapoartelor şi vizualizărilor puternice şi publicarea cu uşurinţă a serviciului Power BI care se extinde şi la toate dispozitivele mobile.

Ce avantaje aduce Power BI desktop?

Serviciul Power BI este un software ce afişează tablouri de bord interactive, actualizate din mai multe surse de date diferite. Acest serviciu se bazează pe patru concepte diferite, ce includ datele, rapoartele, tablourile de bord şi seturile de date. În Power BI se pot crea tablouri de bord care îi ţin pe utilizatori la curent cu cele mai importante lucruri despre firma pe care o administrează. În plus, acest instrument stochează informaţii importante despre firma, dar şi rapoarte generate din seturile de date create în Power BI Desktop.

Power BI desktop este un puternic instrument, dedicat creării rapoartelor care permite utilizatorilor să se conecteze şi să combine date din mai multe surse diferite. Rapoartele create cu acest instrument au pagini multiple şi vizualizări îmbunătăţite, iar platforma de business pe desktop are avantajul de a procesa un volum mare de informaţii culese din mai multe surse. Rapoartele de analiza sunt flexibile, maleabile, reutilizabile şi necesită un timp redus pentru obţinerea datelor astfel încât să se ia cele mai bune decizii.

Analizele rezultate pot fi de tip rapoarte, indicatori de performanţă, dar şi grafice 3D sau analize complexe, alerte automate, analize de vânzări, de stocuri, solduri sau de profit. În plus, analizele rezultate pot fi de tip studii de resurse umane, analize de randament şi de consum, analize de calificare a portofoliului de clienţi sau produse şi chiar mecanisme de prioritizare automată a plăţilor scadente depăşite.

Power BI transformă rapid datele în informaţii într-un singur ecran

Cele mai citite articole

Cu ajutorul instrumentului Power BI, utilizatorii obţin rapoarte şi analize de date pentru fundamentarea deciziilor pe care le iau astfel încât să:

·  obţină o imagine globală astfel încât să poată vizualiza valori ale vânzărilor, obiective lunare, venituri şi cheltuieli;

·  actualizeze în mod automat datele, tabloul de bord şi rapoartele de bază actualizându-se zilnic şi permiţând controlarea programului de actualizare şi frecvenţa pentru setul de date;

·  se conecteze la orice tip de date şi să le modeleze, selectandu-le, transformându-le şi combinând datele din mai multe surse cu doar câteva click-uri;

·  autorizeze intervenţia pentru oricine şi oriunde, toţi angajaţii care au nevoie, beneficiind de analize vizuale şi de rapoarte optimizate pentru dispozitivele mobile folosite.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare