Cum ar trebui alese corpurile de iluminat şi e unde

Publicat: Expresul

Lumina din casa trebuie să fie pe cât se poate pe cale naturală dar în lipsa unor ferestre mari prin care razele soarelui să pătrundă, este necesar să se aleagă corpurile de iluminat ale casei, pentru a oferi o lumină bună în încăperi. Alegerea unor corpuri de iluminat poate fi extrem de simplă dacă se urmăresc anumite detalii precum tipul de cameră, spaţiul şi culorile mobilierului sau a pereţilor.

Exista magazine în care se pot găsi numeroase tipuri de corpuri de iluminat, loc în care există şi consultanța oferită clienţilor pentru a decide mai uşor ce model de corp de iluminat se potriveşte mai bine locuinţei. O soluţie este reprezentată de magazin corpuri de iluminat în Constanța, care poate fi văzut accesând linkul şi care oferă tuturor cumpărătorilor cele mai bune soluţii pentru iluminarea interioarelor.

Iluminatul este un factor foarte important de luat în considerare atunci când se construieşte o casă. În primul rând permite să fie desfăşurate toate activitățile casei, într-un mod confortabil și sigur: gătit, citit etc… și în al doilea rând creează diferite zone sau medii confortabile care transmit senzații: cu mai multă energie sau mai relaxante, intime, vesele, spații care par mai mari sau mai mici, printre altele.

Importanța planificării iluminatului locuințelor

Luminile au o importanţă majoră în interioare:

–   Corpurile de iluminat sunt cele care asigura confort;

–   Corpurile de iluminat corect alese sunt cele care determină o bună activitate atunci când lumină este orientată corect;

Cele mai citite articole

–   Lumina este cea care asigura sănătatea ochilor pe termen lung;

–   Lumina este cea care oferă cele mai bune condiţii pentru joacă, lucru şi relaxare, ajutând întreaga familie.

Pentru a obține o iluminare adecvată în toate încăperile casei trebuie făcută o bună planificare a iluminatului înainte de a efectua lucrarea, în acest fel se va evita neprevăzutul în timpul execuției și costuri peste costuri.

Un design bun de iluminat trebuie să răspundă nevoilor clienţilor, precum și gusturilor acestora, acordând prioritate confortului și funcționalității. Trebuie să fie gândită cantitatea de puncte luminoase de care este nevoie, locația lor, proiectarea instalației electrice, tonul și cantitatea de lumină, combinația diferitelor tipuri de lămpi, tehnologia ce se va folosi, disponibilitatea luminii naturale etc.

Căldură și cantitate de lumină

Pentru a proiecta iluminarea fiecărei camere trebuie să se studieze diferiți parametri, unul dintre ei este tonul și cantitatea de lumină. Tonul său temperatura de culoare a luminii este senzația percepută de ochiul uman în fața unei lumini. Este clasificat în 3 nuanțe de culoare și măsurat în grade Kelvin.

Lumina caldă are nuanțe gălbui și este sub 3.300 Kelvin. Este potrivită pentru crearea de medii confortabile, intime și relaxante, astfel încât este adesea folosit în dormitor, living, sufragerie, hol și holuri.

În cele din urmă există lumină rece, cu nuanțe albe albăstrui, de la 5.500 de grade Kelvin. Acest tip de iluminare crește senzația de iluminare. Într-o casă le putem găsi în garaj, cameră de depozitare, birou și zone de lucru.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!