Ştii că ai nevoie de o pompă de stropit electrică, dar cum o alegi?

Publicat: Expresul

Ştii că ai nevoie de o pompă de stropit electrică, dar cum o alegi?

O pompă de stropit electrică este un dispozitiv important în orice gospodărie, pe care utilizatorii îl folosesc pentru a stropi cu succes via, florile, legumele, fructele şi pomii fructiferi în vederea eliminării dăunătorilor, bacteriilor şi altor factori care le afectează rodul şi creşterea.

Stropirea legumelor şi viţei de vie, precum şi a pomilor este un pas esenţial pentru agricultorii şi viticultorii care vor ca strugurii, fructele şi legumele lor să nu se strice şi să nu fie mâncate de insecte.

De ce este importantă investiţia într-o pompă de stropit electrică?

O pompă de stropit electrică este mult mai eficientă decât una manuală, este un dispozitiv modern care nu necesită prea mult efort depus de utilizatori, având rolul de a împrăştia soluţiile folosite în agricultură şi viticultura. Pompele de stropit electrice sunt mult mai avansate decât cele manuale şi au funcţii care fac referire la economia soluţiei, dar şi la împrăştierea acesteia în jet corespunzător.

Pompele de stropit electrice sunt ideale pentru ierbicidat, fiind aparate care permit stropirea substanţelor solide sau lichide pe diferiţi pomi, legume, fructe, pe viţa de vie, astfel încât să lupte împotriva dăunătorilor şi să protejeze plantele de acţiunea factorilor meteo.

Capacitatea rezervorului de colectare trebuie să fie mare, la fel ca şi raza de acţiune, iar portabilitatea este o altă caracteristică foarte importantă. Aceste pompe necesita sursa de curent continuu la reţea, dar se vor dovedi cea mai bună alegere pe care o pot face gospodării, fiind aparate sigure, uşor de folosit, de mare precizie.

Principalele caracteristici ale unei pompe de stropit electrice bune

Cele mai citite articole

Cele mai importante caracteristici de care trebuie să ţină cont cei care doresc să investească în pompe de stropit electrice care să nu îi dezamăgească în timp sunt:

·  capacitatea rezervorului. Aceasta este o caracteristică importantă, care se alege în funcţie de mărimea suprafeţei terenului, astfel încât să fie evitate opririle dese pentru realimentare. Un rezervor voluminos este eficient, dar necesită şi un loc de depozitare pe măsură;

·  modalităţi de transport. Pompele de stropit electrice trebuie să fie uşor de transportat şi de utilizat folosind o singură mână, fiind ideale pentru grădini de mici sau mari dimensiuni, dar şi pentru culturi de viță de vie sau pomi fructiferi. Pulverizatoarele de umăr sau rucsac sunt cele mai potrivite;

·  duze. Cu cât pompa de stropit electrică are mai multe duze, cu atât va putea să îndeplinească mai multe sarcini. Unele duze sunt special concepute pentru a pulveriza fin o suprafaţă mare, altele pentru a pulveriza concentrat o suprafaţă restrânsă;

·  alte caracteristici speciale. Pompele de stropit electrice trebuie să ofere caracteristici ce permit utilizarea pentru lucrări speciale cu lichide la diferite temperaturi sau cu substate chimice cu potenţial distructiv asupra materialelor ce intră în componenţa aparatelor.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare