Vacanta de vara – Activitati la care ar trebui sa participe orice adolescent

Publicat: Expresul

Vacanta de vara – Activitati la care ar trebui sa participe orice adolescent

In vacanta de vara majoritatea adolescentilor se plictisesc din cauza ca nu isi mai petrec la fel de mult timp cu prietenii sau cu apropiatii. De cele mai multe ori, acestia ies in oras cu cei dragi, insa servirea mesei nu este intotdeauna o activitate pe care toti elevii o adora, mai ales cand este vorba de reuniunile de familie. Pentru a putea fi siguri ca isi petrec vacanta de vara intr-un mod interesant, elevii si adolescentii pot sa aleaga diferite activitati pe care le pot desfasura singuri sau alaturi de prietenii.

Roadtripurile sunt cele mai inedite activitati

In cazul in care se afla in ultimul an de liceu, adolescentii doresc sa petreaca mai mult timp cu grupul de prieteni, fapt pentru care un road trip poate fi cea mai buna solutie in acest caz, mai ales daca o persoana din grup detine deja un permis de conducere. Acestia pot vizita mai multe orase din tara, in decursul unui timp scurt si chiar pot face camping in zonele special amenajate de pe traseu. In acest mod, vor putea sa petreaca timp de calitate impreuna.

Totusi, in cazul roadtripurilor este intotdeauna necesara prezenta unui adult, care sa stie cum sa organizeze intreaga activitate, astfel incat tot grupul sa fie in completa siguranta.

Rezolvarea misterului dintr-un escape room

Activitatile care sunt iesite din comun sunt extrem de apreciate de tineri, mai ales daca acestia nu le-au mai experimentat vreodata. Printre acestea se numara si escape room, care este o activitate antrenanta, ce pune la incercare imaginatia si inteligenta tuturor participantilor. De cele mai multe ori, acestia chiar vor petrece ore sa incerce sa dezlege misterele, astfel incat sa poata iesi din camera.

Cele mai citite articole

Aceste tipuri de activitati sunt extrem de interesante deoarece toti participantii pot sa isi aleaga camerele, nivelul de dificultate sau tematica, in functie de bunul plac. De altfel, toata activitatea va fi complet monitorizata, astfel incat aceasta sa se poata desfasura in siguranta. 

De cele mai multe ori participantii sunt foarte impresionati de o astfel de activitate si mereu doresc sa se intoarca.

Taberele sunt cele mai frumoase amintiri

In cazul in care adolescentul nu poate sa isi petreaca vacanta alaturi de prieteni, cea mai buna metoda de a petrece timp de calitate este participarea la tabere. Anual se organizeaza diferite tabere care au ca si tematica principala un anumit domeniu. Astfel, exista tabere de matematica, literatura, pictura si multe altele. Piata este foarte variata, fapt pentru care se pot alege taberele ce au ca si subiect principal domeniile preferate de catre elevi.

Deseori, in cadrul taberelor, adolescentii invata skill-uri noi sau le pot perfectiona pe cele deja existente, fapt pentru care sunt necesare in dezvoltarea personala a acestuia. Totodata, pe langa toate skill-urile pe care si le va insusi, acesta va cunoaste oameni noi si chiar va lega prietenii cu alti participanti. Astfel, isi va putea antrena si skill-urile sociale, pe langa cele teoretice si practice, iar de cele mai multe ori, elevii doresc sa se intoarca inapoi in tabere.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare