Sase sfaturi pentru a gasi dragostea pe internet

Publicat: Expresul

In zilele noastre pare dificil sa nu apelezi la Internet pentru a satisface aproape orice nevoie, fie ca e vorba de cautarea unui loc de munca, calatorii, cazare sau cumparaturi. Nici dragostea nu scapa, asa cum confirma cele mai recente studii, care dezvaluie ca 38% dintre adultii singuri si cei care cauta un partener au folosit site-uri de intalniri online sau aplicatii de dating. Acest articol este dedicat tuturor romanticilor virtuali care cauta dragoste pe Internet: sase sfaturi pentru a gasi un partener pe Internet.

1. Selecteaza reteaua sociala sau site-ul potrivit

Fiecare site de intalniri functioneaza intr-un mod diferit si vizeaza un anumit segment, asa ca este important sa alegeti corect de unde sa incepeti sa cautati. Din acest motiv, este ideal sa creati un profil nou, sau cel mult doua, deoarece se vor obtine rezultate mai bune concentrand toata atentia asupra unui anumit site web, in ​​loc sa gestionati o gramada de profiluri diferite in acelasi timp. Dar cum sa alegi cel mai bun site de intalniri?

Pentru a face acest lucru, trebuie sa va intrebati ce cautati pentru a gasi un partener conform asteptarilor noastre. Cu alte cuvinte, nevoile unei femei de 20 de ani care studiaza la universitate nu sunt aceleasi cu cele ale unui barbat de 40 de ani, singur si care cauta ceva stabil, sau cineva care apartine unei minoritati sexuale. Pentru toate acestea, alegerea site-ului de intalniri potrivit pentru a crea un cont are foarte mult de-a face cu succesul sau esecul experientelor noastre amoroase.

2. Creaza un profil interesant

Editarea profilului este un moment cheie in aceste situatii, deoarece de multe ori reduce posibilitatile utilizatorilor de a nu fi actualizati in mod corect. Este foarte recomandat sa petreci timp gandindu-te la ceea ce vrei cu adevarat sa spui despre tine si cum vrei sa te prezinti. Este indicat sa completam toate casetele editabile ale profilului si sa ne concentram pe ceea ce ne face sa iesim cel mai mult in evidenta (pasiuni, interese si obiective in viata), dar fara a intra in generalitati si intotdeauna cu o nota diferentiata. Pe de alta parte, daca cautam pe cineva care are gusturi si interese similare, nu ar trebui sa ne fie frica sa ne deschidem si sa impartasim.

3. Alege cea mai buna fotografie

Imaginile pot fi cel mai influent factor in intalnirile online, asa cum este cazul Tinder si diferitele sale optiuni, deoarece sunt elementul vizual care apropie cel mai mult realitatea. Varietatea este, de asemenea, importanta. Ideal este sa incarcam instantanee din diferite unghiuri, de preferinta in care iesim singuri si in care sa se vada tot corpul. O fotografie poate fi atat un element de atractie fata de o persoana, cat si un element inselator, deoarece uneori imaginea nu se potriveste cu realitatea.

Cele mai citite articole

4. Nu subestima retelele traditionale precum Facebook sau Twitter

Daca nu suntem interesati sa cream un profil pe un anumit site de intalniri, ne putem incerca norocul pe retelele de socializare. Linia care separa interesul pentru o persoana de cyberbullying in domeniul retelelor de socializare este foarte fina, mai ales in cazul utilizatorilor mai tineri. Daca adaugi pe cineva de care esti interesat, este o idee buna sa trimiti imediat un mesaj in care sa explici legatura sau interesul tau comun, pentru a creste sansele de a initia o conversatie. In cazul retelelor sociale mai impersonale, precum Twitter si Instagram, este indicat sa urmarim persoana de care ne intereseaza si, ca si in alte cazuri, sa incercam sa trimitem un mesaj privat in care sa explicam motivele.

5. Fii sincer in orice moment

Unul dintre cele mai importante aspecte ale site-urilor de intalniri este onestitatea. Minciuna cu privire la aspectul nostru, profesia sau starea civila nu pare sa fie de mare ajutor nimanui. Chiar daca crezi ca cealalta persoana nu va sti niciodata adevarul, poti sa te inseli. Internetul faciliteaza gasirea oricaror informatii despre utilizatorii activi pe retelele sociale. De asemenea, la ce foloseste sa bazezi o relatie cu potential viitor pe minciuni si minciuni?

6. Si bineinteles, fii tu insuti!

A fi cea mai buna versiune a sinelui a devenit un cliseu, dar asta nu o impiedica sa fie adevarata. Naturalitatea este sinonima cu transparenta si increderea, factori care treptat sunt mai apreciati in lumea digitala si care au o pondere relevanta in succesul relatiilor de dragoste online. Incercarea de a fi altcineva decat tine pentru a impresiona o alta persoana va construi acea relatie pe o minciuna, dar opusul ii va atrage pe cei carora le pasa cu adevarat de ceea ce te face unic.

Fara a uita ca exista si pericole…

In ciuda faptului ca Internetul poate deveni mediul perfect in care sa gasesti dragostea pentru multi oameni, este necesar sa fim constienti de pericolele si amenintarile pe care le implica cautarea unui partener pe acest mediu. Internetul este cadrul perfect in care sa creati o identitate falsa si sa profitati de ea. Escrocii, furtul de identitate, hotii de date si simpli farsori folosesc mediul virtual pentru a-si desfasura actele, site-urile de intalniri si contact fiind foarte sensibile in acest sens, in care multi internauti pacatuiesc increzandu-se excesiv in straini cu ordinul de a gasi dragostea.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare