Cele mai interesante destinatii turistice din Hammamet

Publicat: Expresul

Hammamet, cu locatia sa idilica mediteraneana, care se infasoara confortabil in jurul unui golf din Peninsula Cap Bon, este unul dintre cele mai populare locuri de vizitat din Tunisia. Aceasta este statiunea turistica originala a Tunisiei. Vizitarea plajelor sale de nisip si a medinei frumoase si bine conservate (orasul vechi) sunt principalele lucruri de facut, iar orasul in sine este o introducere blanda in cultura si traditiile Africii de Nord.

Vizitarea obiectivelor turistice aici este, de obicei, pe locul doi dupa a lenevi si a te bucura de vremea insorita nesfarsita, dar daca te simti dornic sa cobori de pe plaja si sa cauti alte lucruri de facut, Hammamet este perfect plasat ca baza pentru a explora zonele din Cap Bon. Poti alege un pachet cu charter Hammametsi cu siguranta te vei simti bin aici.

1. Plimbare  in Hammamet Medina

Inconjurat de zidurile sale originale din secolul al XV-lea, labirintul de alei inguste si intortocheate din Hammamet din medina (orasul vechi) a orasului gazduieste o multitudine de arhitectura traditionala tunisiana bine conservata. Doua dintre cele mai importante cladiri din district sunt Marea Moschee si Moscheea Sidi Abdel Kader, care se alatura una cu cealalta.

Marea Moschee a fost construita in secolul al XV-lea si restaurata in 1972. Minaretul sau dreptunghiular este un exemplu deosebit de bun de arhitectura islamica. Moscheea Sidi Abdel Kader a fost construita in 1798 si functioneaza acum ca madrasa (scoala islamica).

Cei care nu sunt musulmani nu pot intra in nicio cladire, dar merita sa treci pe acolo pentru a admira fatadele. Unele dintre aleile medinei au fost acoperite, asa ca, chiar si in caldura verii, medina ramane racoroasa si umbroasa – facand explorarea aici un ragaz placut de la soarele intens.

2. Bucura-te de soare pe plaja Hammamet

Cele mai citite articole

Pentru majoritatea vizitatorilor din Hammamet, plaja este principala atractie si unde isi vor petrece cea mai mare parte a timpului.

Plaja principala din Hammamet, cu nisip moale si alb, se intinde spre sud-vest de la medina pana la portul de agrement Hammamet, marginita de statiuni cu plaja potrivite pentru familii, dintre care majoritatea si-au revendicat propriile zone private de nisip.

Exista operatori de sporturi acvatice care ofera inchiriere de caiace si paddleboard, precum si camile disponibile pentru plimbari pe plaja daca doriti sa faceti ceva mai interesant. Dar daca sunteti in cautarea unei zile intregi de lenevit la soare, exista o multime de sezlonguri si umbrele de inchiriat.

3. Vizitati Centrul Cultural Hammamet (Vila Sebastian)

In zona hoteliera de sud din Hammamet (dincolo de Hotel Continental), Centrul Cultural este gazduit in somptuoasa Villa Sebastian. George Sebastian, un roman bogat care a fost primul dintre multi europeni bogati care s-au stabilit in Hammamet la inceputul secolului al XX-lea, a construit structura in anii 1920.

Este deschisa zilnic pentru ca vizitatorii sa se plimbe si sa admire arhitectura, precum si sa viziteze micile expozitii de arta contemporana organizate la fata locului.

Frumoasele gradini ale vilelor gazduiesc Festivalul International de Muzica si Drama de la Hammamet in fiecare iulie si august, cel mai mare eveniment anual din Hammamet. Daca sunteti in oras in acest moment, nu ratati evenimentul.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare