2 motive pentru care factura de electricitate este atât de mare

Publicat: Expresul

Sunteți genul de persoană care deschide cu emoție, în fiecare lună, factura de energie electrică? Poate fi descurajant să gestionați bugetul atât timp cât nu știți cât vă costă utilitățile lunare. Deși este, de obicei, mai ușor să dați vina pe furnizorul dvs pentru creșterea tarifelor, factura de energie electrică există și ale cauze ale facturilor mari la utilități. Pentru a vă ajuta să începeți să economisiți bani, am identificat câteva motive care stau în spatele consumului ridicat de energie de uz casnic și o serie de modalități pentru a reduce consumul.

1. Aparatele „vampir”

Unul dintre principalele motive pentru care factura dvs. electrică poate fi prea mare este că vă lăsați aparatele sau dispozitivele electronice conectate la prize indiferent dacă le utilizați sau nu. Deși s-ar putea ca aceasta să nu fi fost o problemă cu ani în urmă, majoritatea aparatelor și dispozitivelor moderne consumă energie electrică atunci când sunt oprite și rămân conectate la priză. Acest lucru se datorează în principal faptului că o mare parte din tehnologia modernă nu se oprește niciodată. Când apăsați butonul „Oprire” de pe DVR, computer sau televizor, acesta trece de fapt în stand by. Astfel, poată fi repornit mai repede fie pentru utilizare continuă, fie pentru a efectua o sarcină programată, cum ar fi înregistrarea unei emisiuni TV.

Problema este că atunci când aceste dispozitive sunt în repaus, ele consumă electricitatea în timp ce așteaptă o nouă comandă de la dvs. sau executarea unei sarcini programate. Orice are ceas, cum ar fi cuptoarele cu microunde și aparatele de cafea – și chiar și tehnologiile mai vechi, cum ar fi VCR-urile – au nevoie de energie pentru a indica ora în timp ce sunt oprite.

Soluţie:

Cele mai citite articole

Puteți începe să economisiți energie conectând cât mai multe dispozitive la un prelungitor pe care să îl scoateți din priză sau să-l opriți dintr-un întrerupător atunci când nu folosiți niciun aparat. Deconectarea prelungitorului va întrerupe toate dispozitivile de la sursa de alimentare. Sau o alta opțiune este priza inteligentă!

2. Aparate de uz casnic – mari consumatoare de electricitate

Aparatele mari, cum ar fi mașinile de spălat vase, mașinile de spălat haine și uscătoarele de haine, sunt mari consumatoare de energie electrică, iar utilizarea lor frecventă poate duce la creșterea facturii de electricitate. De fapt, s-a constatat că o familie medie face aproape 400 de încărcări de rufe în mașina de spălat pe an și folosește aproape 150 de litri de apă pentru o spălare completă. Cu toate acestea, este posibil ca multe dintre aceste spălări să nu folosească aparatul la capacitatea maximă.

Soluţie:

Pentru mașina de spălat vase, asigurați-vă că ați umplut-o până la capacitatea maximă înainte de a o porni, alegeți un ciclu de spălare adecvat și anulați setarea de uscare pentru a folosi cât mai puțină sau chiar deloc căldură. 

Pentru mașinile de spălat haine și uscătoare, încercați să aveți o singură zi de spălare în fiecare săptămână, să umpleți mașina la capacitate maximă și să selectați căldură scăzută pentru uscare.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!