Cum sa alegi un brad de Craciun?

Publicat: Expresul
brad de craciun colorat

Bradul artificial, mai ales daca este un brad realist, pe langa faptul ca este mai ieftin, isi pastreaza aspectul neschimbat in timp, contribuind la eficientizarea efectului general.

Brad artificial: aici sunt toate avantajele

De ce sa preferam un brad de Craciun artificial decat unul adevarat? Desigur, acesta din urma este cu siguranta mai sugestiv, chiar daca doar pentru parfumul pe care il emana, dar, daca nu aveti o gradina disponibila, ca toate plantele, are nevoie de intretinere continua si are adesea o forma neregulata, ramuri care se pot usca, ace pe podea si, mai presus de toate, nu pot fi refolosite an de an.

Dimpotriva, bradul artificial, mai ales daca este un brad realist, pe langa faptul ca este mai ieftin, isi pastreaza aspectul neschimbat in timp, contribuind la eficientizarea efectului general. In plus, este usor de depozitat si transportat si puteti alege in functie de gusturile pe care le aveti deoarece exista multe tipuri si in diferite stiluri si culori.

Brazi de Craciun verzi

Disponibile intr-o serie de nuante de verde, de la cea mai deschisa la cea mai intunecata, si cu diferite tipuri de ramuri, sunt cea mai clasica alegere si, mai presus de toate, va permit sa va rasfatati in voie cu decoratiunile pentru a crea pomul de Craciun ca cel mai mult iti place.

Pomi de Craciun albi, efect zapada

Acoperiti cu zapada: vin in diferite forme si dimensiuni si pot fi folosite si fara decoratiuni, datorita efectului special de zapada, care confera luminozitate si culoare. Fulgi: sunt decorati cu zapada aranjata in blocuri pentru a obtine un pom de Craciun realist care devine si mai sugestiv atunci cand este luminat de lumini.

Brazi de Craciun semi-decorati

Sunt imbogatiti cu conuri de pin, holi si fructe de padure colorate si, daca se doreste, nu au nevoie de alte decoratiuni in afara de lumini

Brad de Craciun: polietilena PVC sau PPE?

Pe langa forma si culoare, atunci cand alegeti un brad de Craciun artificial, trebuie sa aveti in vedere si materialul cu care este facut si sa intelegeti avantajele si dezavantajele acestuia. Pomii de Craciun din PVC sunt foarte populari si cu siguranta sunt mai ieftini decat alte tipuri.

Acest tip de material este, de fapt, foarte rezistent si practic, dar efectul realist pe care il produce la pomii de Craciun artificiali nu este cel mai bun, mai ales cand este privit de aproape.

Cele mai citite articole

Prin urmare, daca sunteti in cautarea unui brad de Craciun realist, ar trebui sa optati pentru cele cu ramurile imprimate in polietilena, care sunt practic identice cu un pom de Craciun real atat la atingere, cat si la vedere.

De fapt, se vorbeste despre un efect „real feel”, datorita si ramurilor si acelor tridimensionale. Acesti brazi de Craciun artificiali sunt cu siguranta mai scumpi, avand in vedere tehnologia utilizata pentru a-i produce, dar dau un efect cu adevarat unic.

Alternativ, puteti alege un brad de Craciun de la BraziCraciun.net in varianta mixta, care are doar ramurile exterioare din polietilena, in timp ce cele interne, mai putin vizibile si utile pentru crearea culorii, formei si volumului, sunt din PVC.

Pom de Craciun: mai gros este mai frumos

Un fapt important de luat in considerare atunci cand alegeti un pom de Craciun este numarul de varfuri, care joaca un rol decisiv in aspectul sau si nu numai. Cu cat este mai mare numarul de ramuri, de fapt, cu atat mai mult bradul artificial va aparea gros si, in consecinta, frumos.

Adaugati la asta ca, daca este foarte dens, in timpul configurarii il puteti deschide usor si corect, aranjand ramurile in forma de evantai si va fi, de asemenea, mai usor de decorat cu globuri si lumini.

In cele din urma, pentru a va asigura ca cumparati un pom de Craciun gros, trebuie sa luati in considerare raportul dintre numarul de varfuri si inaltimea acestuia, care nu trebuie sa fie mai mica de 20, contand pe faptul ca fiecare pachet arata intotdeauna, printre caracteristicile produsului , numarul de crengute si dimensiunea.

Alege dimensiunea unui brad de Craciun in functie de spatiile tale

Spatiile in care urmeaza sa plasati bradul sunt datele fundamentale in alegerea dimensiunilor sale, atat in ceea ce priveste inaltimea, cat si diametrul sau. Primul care este recomandat este sa pastrezi un spatiu de cel putin o jumatate de metru intre varful bradului artificial si tavanul camerei.

De asemenea, in latime, este recomandabil sa lasati suficient spatiu si, mai presus de toate, sa va asigurati ca nu obstructioneaza trecerea. Daca aveti probleme de spatiu, desigur, nu va trebui sa alegeti un pom de Craciun artificial mare, ci sa optati pentru un brad de Craciun subtire, care sa nu se aglomereze, dar este inca impresionant de creat, indiferent de mediul de care dispuneti, atmosfera magica de petrecere. Bradul subtire, de fapt, se caracterizeaza printr-o forma conica si subtire si este cu siguranta foarte practic, deoarece baza sa are un diametru mult mai mic.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare