3 sfaturi practice pentru curățarea lenjeriei și saltelei

Publicat: Expresul

3 sfaturi practice pentru curățarea lenjeriei și saltelei

Dat fiind faptul că petrecem mult timp în pat, acesta trebuie să fie perfect igienizat pentru a nu facilita înmulțirea acarienilor de praf. Aceștia pot provoca reale probleme de sănătate persoanelor care sunt predispuse la alergii.

Alege cu mare grijă lenjeriile de pat și investește în calitate atunci când vine vorba despre confortul tău și de sănătate. Așternuturile din bumbac sunt elegante, durabile și au un aspect minunat. Optează și pentru pilota de pat confortabilă și calitativă dacă vrei să te simți pe deplin relaxat.

Pentru a elimina acarienii folosește diferite metode de dezinfectare cum ar fi aspiratoarele speciale care emit raze ultraviolete și distrug 99% din microbii de pe suprafața țesăturilor. Atunci când se adună acarienii de praf, lenjeria de pat, fețele de pernă și cuvertură trebuie spălate la temperaturi ridicate. Dacă te întrebi cum scapi de acarieni iată ce mai trebuie să faci :

·       schimbă frecvent fețele de pernă

Pentru a împiedica răspândirea bacteriilor schimbă aproape zilnic fețele de pernă deoarece acestea intră în contact direct cu căile respiratorii.

·       spală așternuturile și paturile cât mai des

Spală așternuturile la temperatură înaltă pentru a avea certitudinea că distrugi toți microbii. Pentru a curăța patul în mod eficient folosește soluții de bună calitate către îndepărtează bacteriile și acarienii.

·       folosește detergenți cu efect antibacterian

Pentru curățarea saltelei și a asternuturilor utilizează cu încredere acest tip de detergent și uleiuri esențiale, care le conferă un miros extrem de plăcut și le igienizeaza în profunzime, țînând la distanță microbii, datorită aromei puternice.

Cele mai citite articole

·       înlocuiești pernele și pilotele umplute cu fulgi sau puf, cu cele umplute cu fibre sintetice

Dacă ai o sensibilitate aparte la acarieni este indicat să folosești pilote sintetice. Poți opta pentru un material ce include fibre cu efect antibacterian și bucură-te de un plus de sănătate.

·       aspiră salteaua

Folosește aspiratorul pentru a curăța cât mai bine suprafața saltelei. Este important să deții un aparat cu o putere mare de absorbție, pentru a elimina ușor până la 99% din praful și acarienii de pe saltea.

·       igienizeaza cât mai bine lenjeria de pat

Acarienii sunt foarte prezenți pe lenjerii și intră în contact direct cu pielea atunci când dormi sau stai întins în pat. Cea mai eficientă metodă de a elimina un număr cât mai mare de acarieni este utilizarea unor detergenți special creați pentru a curăța în profunzime țesăturile din bumbac.

·       folosește-te de noua tehnologie

Țînând cont de noile tehnologii de pe piață vei reuși să cureți în mod eficient pilotele și așternuturile. Sistemul dublu de filtrare al aspiratorului te ajută să obții cele mai bune rezultate atunci când vine vorba despre aspirarea saltelei. Bazează-te pe faptul că sistemul eco-ciclonic colectează chiar și cele mai mici particule de praf lăsând suprafața perfect igienizată. Ai grijă să îți cureți cât mai bine aspiratorul după fiecare procedură pentru a avea certitudinea că își menține eficiența ridicată.

Ia în considerare aceste îndrumări și aplică-le în practică pentru a te bucura din plin de sănătate.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare