Fatade ventilate care reduc pierderile de caldura si economisesc costurile

Publicat: Expresul

Structurile de inchidere ale cladirilor trebuie sa reziste oricaror influente naturale si climatice: inghet, caldura, ploaie. Peretii tencuiti nu fac intotdeauna fata acestei sarcini. In timp, in ele se formeaza fisuri si scurgeri. 

Repararea si restaurarea unei fatade tencuite nu ofera protectie pe termen lung la umezeala si caldura si este mult mai costisitoare. Cu fatade ventilate de pe site-ul https://alcogroup.ro/fatade-ventilate/ formezi o carcasa fiabila in fata peretelui exterior, oferind protectie garantata impotriva intemperiilor. 

Structura de inchidere ramane uscata si nu este supusa distrugerii din cauza schimbarilor de temperatura. Iar izolatia, care poate fi instalata suplimentar intre peretele portant si fatada cu balamale, reduce pierderile de caldura si economiseste costurile de incalzire. Materialul termoizolant care este protejat in mod fiabil, ramane uscat si isi pastreaza pe deplin proprietatile.

Fatade ventilate respirabile

Peretele exterior trebuie sa „respire”. Prin urmare, este important ca umezeala sa fie indepartata liber intr-o zona ventilata, din care este indepartata rapid spre exterior. Acesta este unul dintre avantajele neindoielnice ale sistemelor de fatade ventilate Bond si Equitone.

In plus, la reconstructia cladirilor folosind sisteme de fatade ventilate cu balamale, nu este necesara repararea suplimentara a peretilor exteriori deteriorati vechi. 

Fatadele ventilate cu balamale pot fi instalate in orice perioada a anului, iar instalarea structurii este foarte simpla si se realizeaza prin metoda uscata si nu depinde de conditiile meteorologice. Astfel, fatadele ventilate Bond pe care le poti gasi pe site-ul https://alcogroup.ro/fatade-ventilate/ reprezinta o protectie termica eficienta, o bariera fiabila si pe termen lung impotriva vantului si ploii. 

Cele mai citite articole

Acestea indeplinesc cerintele estetice si, avand in vedere varietatea larga de texturi si culori, precum si metodele de instalare sunt unele dintre cele mai potrivite pentru orice tip de cladire. 

Fatade ventilate Equitone

Equitone este un material de fatada vopsit in masa, cu o suprafata slefuita si nuante naturale. Fiecare panou Equitone este unic si afiseaza clar textura naturala a materialului de baza, fibrociment. Betonul armat cu fibre pentru panourile compozite de acest tip este fabricat din fibra minerala, care serveste ca baza de legatura pentru un amestec de celuloza, nisip, ciment Portland cu adaos de apa. 

Toate materialele folosite sunt naturale. Datorita fibrelor minerale, panourile ventilate din fibrociment au o rezistenta unica, cu capacitatea de a se transforma in formele necesare. Dimensiunile placilor din fibrociment Equitone pentru fatade de 3100 mm x 1250 mm permit realizarea unor suprafete mari fara sudura. 

Daca este necesar, panourile de fatada din fibrociment pot fi taiate cu usurinta la dimensiunea potrivita. Proprietatile fizice ale acestor panouri asigura o functionare pe termen lung sub influenta multor factori agresivi. 

Durata de viata a produselor depaseste cincizeci de ani. Sunt rezistente la deformarile structurale, care sunt cauzate de modificari ale nivelului de umiditate, schimbari de temperatura.

Acest material de fatare poate fi usor perforat, slefuit, imprimat, iar sablarea este si ea permisa. 

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare