Organizezi o expoziţie? Iată de ce trebuie să închiriezi mobilierul necesar!

Publicat: Expresul

Organizezi o expoziţie? Iată de ce trebuie să închiriezi mobilierul necesar!

Organizarea unei expoziţii nu este tocmai cel mai simplu lucru pe care îl pot pune la punct oamenii, cu sau fără experienţă în acest domeniu. Expoziţiile de artă şi nu numai necesită o pregătire laborioasă şi foarte multe lucruri de avut în vedere pentru închiriere sau achiziţionare. Dacă spaţiul este pus la dispoziţie sau închiriat, atunci organizatorii trebuie să ţină cont de închirierea mobilierului necesar, pas ce poate fi făcut simplu şi rapid, cu un simplu click dat pe Eventus Mobili, dar organizarea expoziţiei nu se termină aici.

Cunoaşterea scopului expoziţiei determină reuşita evenimentului

Scopul din spatele organizării expoziţiei este unul din cele mai importante criterii de reuşită. Este important ca organizatorii să realizeze o strategie pentru a înţelege beneficiile pe care le pot obţine de pe urma unui asemenea eveniment.

Locaţia expoziţiei este foarte importantă

Există foarte mulţi factori ce trebuie luaţi în calcul înainte de a organiza o expoziţie, iar unul dintre aceştia este locaţia. Locaţia este crucială pentru reuşita expoziţiei de artă.

Locaţia trebuie aleasă în mod corespunzător pentru că de ea va depinde succesul organizării. Este important ca organizatorii să ştie care este frecvenţa de organizare a evenimentelor de acel gen în acea locaţie şi cum pot ajunge vizitatorii mai uşor la locaţia respectivă.

Etapele organizării unei expoziţii

Înainte de a organiza o expoziţie de orice natură, persoanele implicate trebuie să :

·                 Îşi stabilească un buget cât mai detaliat în acest sens;

·                 Îşi stabilească responsabilii pentru fiecare activitate în cadrul expoziţiei;

·                 Analizeze detaliile şi ofertele locaţiilor;

·                 Dezvolte un plan de promovare a expoziţiei;

Cele mai citite articole

·                 Ofere training personalului ce va fi prezent la expoziţie;

·                 Stabilească un orar de vizitare a exponatelor;

·                 Se asigure că există mobilier sau că închiriază mobilier adecvat expoziţiei.

Ce tip de mobilier expoziţional se poate închiria în mediul online?

Pentru buna desfăşurare a unei expoziţii, este nevoie de:

  • Scaune speciale pentru expoziţie

Aceste scaune pot fi de tip fotoliu bubble, Cobra, scaune de bar înalte sau scaune de tip fotoliu sau scaune lounge, astfel încât participanţii şi vizitatorii să se simtă foarte bine şi confortabil în timpul participării la expoziţie. Pentru expoziţiile cu o tematică mai “specială”, se pot închiria şi scaune rustice sau ultramoderne.

  • Canapele speciale pentru expoziţie

Canapelele sunt utile pentru invitaţii care doresc să-și odihnească picioarele sau care aşteaptă la rând să vizioneze exponatele.

  • Mesele speciale pentru expoziţie

Mesele de expoziţie pot fi dreptunghiulare, ovale, dar şi de tip cocktail pentru 2, 4, 6, 8 sau chiar mai multe persoane participante la eveniment.

  • Alte obiecte de mobilier expoziţionale importante

Orice expoziţie trebuie să aibă şi o vitrină expoziţională din sticlă de cea mai bună calitate pentru a expune produsele promovate, dar şi cuburi de display care sunt la fel de utile pentru expunerea bunurilor sau obiectelor care fac materialul expoziţiei.

Nu în ultimul rând, din cadrul organizării unei expoziţii nu pot lipsi nici etajerele, taburetii şi pupitrul pentru vorbitor, la care organizatorii îşi vor expune ideile şi vor ţine un discurs pentru participanţi.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare