Camere spion pentru oricine, acum la un click distanță!

Publicat: Expresul

Termenul de „camere ascunse” sau de camere spion se folosește în mod obișnuit în emisiuni de televiziune, uneori când subiecții nu știu că sunt înregistrați și de obicei nu au cunoștință că au fost filmați și nu și-au dat consimțământul.

Mai exact acest termen este utilizat în mod obișnuit atunci când se presupune că o persoană se opune în general înregistrării ca invazie a vieții private sau pur și simplu nu are habar de asta.

Poți folosi legal camere spion în propria casă

Expresia de „cameră de securitate spion” este utilizată în mod obișnuit pentru a justifica o înregistrare secretă și poate fi pusă în contrast cu aceea de cameră de securitate care este vizibilă și uneori însoțită de un avertisment scris, postat la loc vizibil, privind prezența sa.

Este posibil ca o astfel de cameră, chiar dacă este specificat că există, să nu fie vizibilă pentru subiectul filmat, deoarece este echipată cu un teleobiectiv și este situată în afara câmpului vizual al subiectului sau, să zicem, se găsește în spatele unui obiect, camuflată.

Camerele ascunse tip gadget pot fi încorporate în obiecte utilizate în mod obișnuit, precum ar fi: stick-uri USB, detectoare de fum, ceasuri cu alarmă, becuri, detectoare de mișcare, capace ale unor instrumente de scris, ghivece de plante și telefoane mobile.

Camerele ascunse pot fi utilizate pentru dispozitive de supraveghere la domiciliu, nu doar așa cum vedem prin filme, în scopuri comerciale sau de spionaj industrial (chiar dacă poartă denumirea generală de camere spy).

Ușurința de procurare online și costul redus al dispozitivelor de înregistrare video (mai ales al acelora asiatice) a dus la o creștere exponențială a utilizării camerelor ascunse în scopuri legitime de supraveghere, precum și pentru divertisment și alte scopuri mai puțin fericite.

Camerele ascunse de generație nouă pot avea și capacitatea de a înregistra audio, fapt ce așează aceste mici dispozitive spion pe o nouă treaptă de dezvoltare.

Cele mai citite articole

Citește și: Cum instalăm camerele de supraveghere video pe telefon?

O astfel de camera video spy poate fi activată manual, utilizând o telecomandă sau poate fi pur și simplu conectată când detectează mișcare în zona pe care o supraveghează.

O cameră spion fără fir poate transmite video online, astfel încât să poată fi vizualizată înregistrarea de la distanță, sau poate trimite semnale video la un receptor care le înregistrează pe o cartelă de memorie internă sau DVR.

O concepție greșită des întâlnită în practică este aceea că „fără fir” înseamnă că aparatura video nu are fire sau nu trebuie conectată la o priză. Nu este cazul întotdeauna. Când vine vorba de camere video, cuvântul „wireless” nu se referă la sursa de alimentare a camerei, ci la modul în care camera transmite video.

Tu ai vrea să îți iei o cameră video spy?

Astăzi, camerele de spionaj pot fi achiziționate cu un simplu click de oricine pentru doar câteva zeci de lei, nefiind nevoie de o autorizație în acest sens. Aceste camere moderne pot avea dimensiunea unui breloc, dar pot filma videoclipuri de înaltă definiție.

Oamenii pot folosi supravegherea sub acoperire în propria lor casă, nu pentru a-i spiona pe ceilalți.

La locul de muncă pentru a monitoriza angajații, în afara casei sau a proprietății comerciale, folosirea din motive de securitate (atunci când este absolut necesar) necesită anumite reguli speciale ce trebuie respectate de către cel ce folosește înregistrările, în caz contrar acesta putând avea probleme cu legea penală.

Vrei să afli detalii despre modelele de camere spion bune și chiar să îți achiziționezi un astfel de dispozitiv? Atunci intră pe smtsol.ro chiar acum!

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare