Ce inseamna headhunting?

Publicat: Expresul

Procesul de angajare in lumea afacerilor de astazi foloseste mai multi termeni si procese in mod interschimbabil. De exemplu, headhunting si recrutarea produc acelasi rezultat, dar folosesc tactici diferite. 

Intelegerea nuantelor procesului de angajare poate ajuta antreprenorii sa isi gaseasca mai usor angajati. Talent Stream ofera astfel de servicii pentru ca angajatorii sa isi gasesca personalul potrivit.

Ce insemna de fapt procesul de headhunting?

Headhunting, cunoscut si sub numele de cautare executiva, este procesul de gasire a celui mai bun candidat posibil pentru o pozitie. In cele mai multe cazuri, companiile folosesc o strategie de vanatoare de persoane, mai degraba decat recrutarea traditionala, pentru a identifica si angaja personal de nivel inalt sau manageri intr-o companie, cum ar fi un director executiv.

Cele mai citite articole

Headhunterii lucreaza, de obicei, pentru o agentie angajata pentru a ocupa posturile de nivel superior, specializate sau tehnice ale unei companii. Headhunterii se adreseaza de obicei doar profesionistilor care sunt angajati si nu cauta in mod activ un alt loc de munca, cunoscut sub numele de candidati pasivi, care ar fi consideratii ideali pentru job. Headhunterii prezinta oferte de locuri de munca acestor candidati vizati, de obicei lideri in domeniul sau industria lor, pentru a-i atrage sa-si paraseasca pozitiile actuale.

Ce este recrutarea?

Recrutarea este procesul de gasire a celui mai bun candidat posibil pentru o pozitie, prin colaborarea cei care sunt deschisi sa schimbe locul de munca sau sa caute activ un loc de munca. Acesti candidati ar putea aplica direct pentru pozitie sau recrutorul poate vorbi cu ei la un targ de locuri de munca ori ii poate intalni printr-un contact profesional. 

De obicei, cei care sunt in cautarea unui loc de munca il pot gasi printr-un proces de urmarire continua a posturilor disponibile mai degraba decat recrutorul sa gaseasca sau sa caute un candidat. Recrutorii pot lucra pentru o agentie, dar deseori pot lucra in resurse umane, pentru compania cu pozitii deschise.

Headhunting si recrutarea cauta sa rezolve aceeasi problema – angajarea celui mai calificat candidat pentru postul deschis. In timp ce cele doua abordari au acelasi scop, metodele lor sunt destul de diferite.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare