Cum se poate obtine autorizatia ISU?

Publicat: Expresul

Exista anumite categorii de cladiri, in principal cele cu destinatie publica, pentru care este necesar sa se obtina, de catre administrator, a autorizatiei ISU la incendii. In cazul nerespectarii acestor obligativitati, sanctiunile primite de firmele care isi desfasoara activitatea in astfel de cladiri fiind unele mari, care pot ajunge chiar si la inchiderea acestora. 

Care este rolul autorizatiei ISU? 

Autorizatia ISU la incendii este documentul care atesta ca administratorii unei cladiri au implementat toate masurile prevazute de lege pentru a preveni si oferi siguranta in caz de incendiu. 

Pentru a fi siguri ca respecta toate prevederile legate de siguranta la incendiu, constructorii pot apela la serviciile oferite de un birou de proiectare si arhitectura. In cadrul unui astfel de birou, pe langa planificarea constructiei propriu-zise, pune la dispozitia clientilor sai si servicii necesare pentru obtinerea autorizatiei ISU, cum ar fi consultata si expertiza in proiectarea si imlementarea masurilor impuse pentru securitatea la incendiu, precum si intocmirea documentatie necesare pentru a obtine autorizatia pentru aceasta. 

Cele mai citite articole

Aceasta autorizatie este acordata de Inspectoratul Situatiilor de Urgenta Judetean – ISU – daca se constata ca au fost indeplinite toate prevederile referitoare la securitatea la incendiu. Acest lucru atesta faptul ca respectiva cladire este construita, renovata sau amenajata conform normelor legale aflate in vigoare si ca ofera siguranta celor care se afla in interiorul acesteia in cazul unui incendiu. 

Care sunt etapele de obtinere a autorizatiei ISU? 

Odata finalizata constructia/ renovarea sau amenajarea unei cladiri, proces in care s-a tinut cont de prevederile in vigoare referitoare la siguranta in caz de incendiu, administratorul acesteia trebuie sa intocmeasca documentatia necesara pentru a obtine aceasta autorizatie de securitate la incendiu. Cei care au nevoie, din diferite motive, pot apela la un birou de proiectare pentru ajutor. 

Ulterior, acesta trebuie sa depuna o cerere de eliberare a autorizatiei, pecare o va primi daca inspectorii vor observa ca sunt respectate toate masurile, iar documentatia este completa. 

Astfel ca cei care isi doresc sa functioneze in mod legal si fara griji legate de posibile inspectii, au la indemana serviciile birourilor de proiectare, care ii pot ajuta sa obtina mai usor autorizatia ISU. 

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare