Cum se poate alege materialul pentru usile de interior?

Publicat: Expresul

Cei care au in desfasurare un proiect de constructie sau de renovare  trebuie sa ia in considerare o serie de decizii. In momentul de fata, este vorba de alegerea materialului pentru usile de interior. Usile pentru interior trebuie sa fie alese cu intelepciune, atat pentru aspectul estetic, cat si pentru cerintele lor tehnice. 

Criterii cheie pentru alegerea materialelor pentru usi 

Atunci cand se cumpara o casa, usile interioare de tip isoplan (plate pe ambele parti) care o echipeaza nu sunt, in mod firesc, nici actuale, nici foarte eficiente din punct de vedere al izolatiei. Indiferent de tipul de deschidere (usa glisanta, usa batanta sau usa rotativa), va trebui sa se decida ce material de usa interioara sa se foloseasca.

Este recomandat deci sa se ia in considerare mai multe criterii. Dupa cum am mentionat, estetica este un element cheie. PVC (policlorura de vinil), lemn, aluminiu, sticla sau o combinatie intre cele doua – fiecare cu ce vrea! Dar ansamblul trebuie sa fie armonios. Instalarea usilor din PVC pe o casa frumoasa cu un perete de piatra nu va fi cel mai bun efect.

Cele mai citite articole

De asemenea, trebuie luate in considerare proprietatile de izolare ale usii de interior. Daca importanta acestui criteriu nu este evidenta, este mai bine sa se investeasca in usi Porta Doors care au o buna izolare termica. 

La urma urmei, nu se incalzeste camera de zi, dormitorul si baia in acelasi mod. Pentru a evita pierderile de caldura in casa, cel mai bine este sa se foloseasca usi izolante. Izolarea fonica este un alt criteriu de luat in considerare, mai ales daca copiilor le place sa isi asculte muzica la un volum oarecum nerezonabil, de exemplu.

Usile de interior trebuie sa fie, de asemenea, practice (sens de deschidere, usa solida pentru o mai mare discretie, usa de sticla pentru a lasa sa intre lumina etc.), altfel  vor afecta calitatea vietii de zi cu zi. De asemenea, ele trebuie sa fie suficient de robuste pentru a rezista in timp.

In cele din urma, bugetul va fi, evident, un criteriu important. Pretul usilor din lemn masiv, de exemplu, poate mari semnificativ costul renovarii sau al amenajarii locuintei.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare