Antalya, o vacanta de 5 stele

Publicat: Expresul

Antalya este unul dintre orasele cu cea mai rapida dezvoltare din Turcia, numarandu-se printre cele mai vizitate destinatii din intreaga Europa. Potrivit raportului anual Top 100 City Destinations, realizat in 2017 de Euromonitor International, dupa numarul vizitelor turistice, pe primele doua pozitii ale topului s-au aflat Londra si Paris, cu 18,5 milioane, respectiv 15 milioane de vizitatori anual. Turcia apare in top pe pozitia a treia cu Istanbul, cu 12,4 milioane de vizitatori, iar pe trei este Antalya.

Oras statiune pe coasta mediteraneana a Turciei, Antalya are un port frumos si un oras vechi care atrage turisti din lumea intreaga mai mult decat alte locatii mai celebre, precum Berlin, Barcelona si Roma. Antalya este vizitata anual de peste 10 milioane de vizitatori.

Si nu este greu sa intelegi de ce. Antalya, cunoscuta in timpuri stravechi ca Lycia, apartine asa-numitei Riviere Turcesti sau Coastei de Turcoaz. De asemenea, beneficiaza de unele dintre cele mai putin dezvoltate zone de coasta din Marea Mediterana, potrivit The Telegraph Travel. Este o zona marcata de cultura, avand un oras istoric conservat, Kaleiçi, unde se afla portile imparatului Hadrian, un port idilic si munti minunati care asigura o priveliste superba de pe uimitoarele plaje cu nisip fin, comparabila cu Rio de Janeiro.

Costurile

Viata in Antalya este mai ieftina cu 12% decat in capitala Istanbulului si cu 43% mai ieftina decat in Londra. In ansamblu, preturile scazute pentru utilitati si nevoile zilnice sunt ceea ce au atras cei mai multi emigranti in Turcia, indiferent de locul in care acestia aleg sa traiasca.

Clima minunata

Turcia are in mod oficial trei sisteme climatice diferite, iar Antalya se incadreaza in clasificarea Koppen CSA datorita vremii sale mediteraneene cu vara calda, cu ierni blande si ploioase. Sezonul ploios are loc in perioada ianuarie-martie, lasand turistilor ocazia sa se bucure de viata in aer liber timp de noua luni pe an. In plus, acest tip de clima este benefica pentru afectiuni precum artrita.

Hoteluri de 5 stele

Antalya si statiunile turistice din imprejurimi pot fi considerate un adevarat paradis pentru cei ce iubesc confortul si facilitatile de 5 stele oferite de hotelurile exclusiviste. De aceea tot mai multi romani aleg vacante Antalya 2019. Vorbim despre o combinatie intre locatii de lux de cazare si zone istorice ce pot fi vizitate. „Principalele motive pentru care romanii aleg Antalya sunt: raportul calitate/pret, nici o alta destinatie nu poate oferi la un tarif mediu de 600 euro/persoana/sejur 7 nopti, cu taxe incluse, hotel de 5 stele all inclusive cu plaja privata si servicii de calitate”, spune reprezentantul unei agentii de turism.

Ideala pentru familiile cu copii

Majoritatea hotelurilor ofera gratuitate pentru copii, chiar si pana la 16 ani. In plus, au organizate zone speciale de distractie pentru cei mici. La fel de important este ca apa marii este calda, foarte linistita si fara valuri. Marea are o culoare deosebita. Intrarea in mare este lina. Potrivita pentru copii mici. Este locul ideal de joaca pentru copii. Marea nefiind agitata, cei mici pot face baie fara riscuri.

Mancarea

Toata lumea stie ca in Antalya se mananca mult si bine. Daca ajungi acolo, trebuie sa faci o excursie in satul Ulupinar (Kemer), unde exista un restaurant aparte, Botanik, vestit pentru faptul ca aici se mananca pe apa.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!