Cum poti proceda cand iti doresti sa iti extinzi afacerea din sectorul comercial?

Publicat: Expresul

In ciuda incertitudinii existente la nivel mondial in ceea ce priveste evolutia financiara si a cresterii de preturi inregistrata in tara, sectorul comercial evolueaza in continuare foarte bine. Cu exceptia catorva mici afaceri, care nu au reusit sa isi revina dupa perioada de pandemie, multe alte afaceri au inregistrat cresteri ale ciferi de afaceri, ceea ce duce la o dezvoltare a acestora. 

Drept urmare, managerii iau in calcul extinderea activitatii, motiv pentru care sunt in cautarea unor spatii comerciale de inchiriat. Pentru a alege un spatiu care sa aduca valoare afacerii, este important sa se tina cont de anumite aspecte. 

Care sunt criteriile in functie de care se alege un spatiu comercial de inchiriat? 

In primul rand, atunci cand este nevoie de un nou spatiu comercial, antreprenorii trebuie sa aleaga unul potrivit tipului de activitate si dimensiunii acesteia. Drept urmare, structura si compartimentarea spatiului, precum si dotarile acestuia sunt unele dintre cele mai importante criterii de care sa se tina cont in alegerea unui nou punct de lucru in sectorul comercial.

Cele mai citite articole

De asemenea, zona in care acesta este localizat este si ea foarte importanta, deoarece aceasta influenteaza numarul celor care intra in spatiul comercial respectiv si care pot deveni clienti. De aceea, cei care cauta spatii comerciale Bucuresti, de exemplu, trebuie sa tina cont de publicul tinta caruia se adreseaza pentru a putea gasi cea mai potrivita zona pentru un nou spatiu. 

In cazul unei afaceri in sectorul Horeca, spre exemplu, cum ar fi un restaurant sau o cafenea, aplasarea intr-o zona cu cladiri de birouri poate fi potrivita pentru a atreage numerosi clienti. Pe cand un magazin ar trebui amplasat pe un bulevard cu trafic pietonal intens, care sa suscite interesul a cat mai multor oameni. 

Desi competitivitatea din domeniu este importanta pe orice piata, lipsa unui spatiu comercial cu o activitate similara din zona vizata pentru deschiderea unui nou punct de lucru poate contribui la o crestere a succesului afacerii, mai ales daca se identifica o astfel de nevoie la nivelul oamenilor care tranziteaza zona respectiva.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare