Cum să dormi mai bine prin 3 obiceiuri simple?

Publicat: Expresul

Cum să dormi mai bine prin 3 obiceiuri simple?

Nu este deloc complicat și nici costisitor să ne îmbunătățim somnul și starea de bine. Chiar dacă nu pare un lucru foarte important, starea de disconfort și lipsa unei relaxări bune în timpul somnului, în timp, ne pot crea probleme. Pentru a ne odihni foarte bine nu avem nevoie doar de o perna foarte modernă sau de o saltea produsă de o firmă renumită.

3 obiceiuri pentru un somn mai bun

Specialiștii recomandă să ascultăm de ceea ce ne transmite corpul nostru. Dacă obișnuiești să amâni și să nu mergi la culcare exact atunci când îți este foarte somn și organismul îți trimite semnale că are nevoie de odihnă, în timp, pot apare probleme de sănătate și oboseală cronică. Deci, nu amâna în mod repetat, perioada de odihnă a corpului.

Mai ales dacă traversezi o perioadă aglomerată la serviciu sau dacă problemele familiare sunt numeroase de ceva timp. Stresul, anxietatea, agresivitatea din societate acumulate vor crea probleme și multă tensiune.

Bineînțeles că organismul se va reface mult mai repede dacă în dormitor vei avea o saltea modernă sau un topper saltele de actualitate, fabricat după tehnologii performante, o pernă ergonomică bună, o pilotă ușoară care să ține cald sau o pătură  din lână naturală.

Cele mai citite articole

Al doilea motiv care ne poate influența somnul sunt … mesele copioase repetate pe care nu ar trebui să le luăm înainte de ora de culcare.

Chiar dacă în mod obișnuit și repetat, pe perioada zilei sau dimineața, nu mâncăm mai nimic sau chiar dacă ședințele se prelungesc în mod frecvent în așa fel încât ajungem din nou la ore foarte târzii acasă, nu trebuie să ezităm să mâncăm pe săturate, mult timp înainte de ora la care mergem la culcare. În felul acesta organismul se va odihni mult mai bine și își va reface forțele într-un ritm mult mai eficace. O gustare ușoară sau un ceai cald din plante cu efect de relaxare sunt suficiente înainte de somnul de noapte.

Exercițiile fizice din timpul zilei și o foarte bună stare de hidratare sunt lucruri elementare care ne influențează mult somnul. Dacă adormi greu sau nu te odihnești suficient de bine pentru a te simți în formă, ține cont și de aceste două lucruri. Este timpul să consumi mai multe lichide și să mergi mai mult pe jos ziua.

Cunosc faptul că timpul nu ne ajunge. Zilele de la sfârșitul săptămânii sunt insuficiente.

Toate aceste obiceiuri pot fi adoptate treptat, însă, fără prea a face eforturi exagerate. Nu este greu să facem cumpărături de la magazinele din apropiere la care putem ajunge și pe jos sau nu este greu să mergem în vizită la prieteni pe jos sau să ne plimbăm mai mult timp în parc sau în grădina din jurul casei. Chiar dacă la început va fi mai greu, cu multă voință, putem avea un nou stil de viață.

Rezultatele vor fi pe măsura eforturilor: refacerea corpului rapidă, somn foarte bun, stare de bine, fără probleme de sănătate, echilibru psihic optim, performanțe mai bune, mai multă armonie în familie, etc.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare