De ce merită să alegi acoperişurile metalice

Publicat: Expresul

De ce merită să alegi acoperişurile metalice

Acoperişurile metalice oferă multe avantaje, printre care cel mai important este: un ciclu de viaţă mai lung. Acestea pot rezista grindinei, ploilor abundente, zăpezilor şi vânturilor puternice şi protejează locuinţa în cazul incendiilor. Sunt disponibile în mai multe stiluri, printre care se numără și varianta cu ţiglă metalică cu rocă sau tip șindrilă. Cele două se comportă foarte bine în timp şi cresc valoarea de revânzare a imobilului. Iată de ce să alegi acoperișurile metalice pentru locuința ta:

Sunt o investiţie rentabilă pe termen lung

Acoperişurile metalice pot costa de trei sau chiar patru ori mai mult decât un alt tip de acoperiş, dar au o durată de viaţă de peste 60 de ani, ceea ce poate însemna că nu va mai trebui să îl înlocuieşti niciodată. Din acest punct de vedere, un acoperiş metalic devine o investiţie inteligentă care va dura întreaga viaţă!

Sunt disponibile într-o mare varietate de stiluri, culori şi finisaje

Un alt motiv pentru care merită să iei în considerare instalarea unui acoperiş  metalic este gama variată de stiluri, culori şi finisaje din care poţi alege. Astfel, indiferent de arhitectură, design sau preferinţe, poţi să fii sigur că există cel puţin un model care să satisfacă în totalitate orice pretenţie.

Sunt eficiente din punct de vedere energetic

Tot mai mulţi proprietari caută soluţii şi materiale inovatoare care să eficientizeze clădirile din punct de vedere energetic. Acoperişurile metalice câștigă detașat în această privință, deoarece oferă o izolaţie atât de bună, încât pot reduce cu până la 40% facturile anuale de energie sau de încălzire.

Sunt reciclabile

Cele mai citite articole

Majoritatea acoperişurilor metalice sunt realizate din material reciclat şi sunt reciclabile în procent de până la 100% la finalul ciclului de viaţă. Prin urmare, pe lângă faptul că ajută la conservarea energiei, protejează şi mediul.

În concluzie, acoperişurile metalice sunt ecologice, nu necesită întreţinere, sunt durabile şi foarte estetice.

Acoperişul tradiţional versus acoperiş metalic

Acoperişul este esenţial pentru protejarea casei de condiţiile meteorologice nefavorabile. Prin urmare, materialul din care este confecţionat ar trebui să facă faţă cât mai bine ploilor, zăpezilor, grindinei, vânturilor sau variaţiilor extreme de temperatură.

Există multe materiale care, pur şi simplu, nu pot face faţă tuturor acestor elemente de mediu şi este important să fie aleasă o soluţie durabilă şi rezistentă, cum ar fi cupru, aluminiu sau alte metale care rezistă la aproape orice provocare venită de la natură. 

Cu modelele metalice, proprietarii nu mai trebuie să îşi facă griji în legătură cu crăparea, fisurarea, mucegăirea sau deformarea acoperişului, aşa cum se întâmplă cu modele clasice. În plus, acestea sunt de până la patru ori mai durabile decât cele tradiţionale şi au necesităţi extrem de reduse de întreţinere.

Sunt rezistente la foc şi intemperii şi să pot găsi sub orice formă, culoare sau stil. De asemenea, sunt 100% reciclabile şi ecologie şi nu poluează mediul, aşa cum se întâmplă cu cele bituminoase.

Sunt garantate până la peste 50 de ani, ceea ce înseamnă de până la trei ori mai mult decât în cazul unui acoperiş tradiţional.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare