Cum se prepară uşor şi corect laptele praf. Ghid pentru părinţi

Publicat: Expresul

Părinţii care decid să ofere copiilor alimentaţie bazată pe lapte praf trebuie să ştie de la bun început care sunt paşii pentru a prepara în mod corect această licoare care le va da celor mici nu numai forţa, ci şi energie şi care îi va ajuta să crească. Fără doar şi poate, laptele praf reprezintă cea mai bună soluţie pentru mămicile care nu pot să alăpteze din motive de sănătate sau din motive personale sau profesionale.

Recipientele necesare pentru prepararea laptelui praf

Înainte de a prepara laptele praf, este important de avut în vedere recipientele din care copilul va consuma laptele. Părinţii vor avea nevoie de mai multe recipiente, nu doar de unul singur, de mai multe biberoane, cănita cu cioc, linguriţă şi alte accesorii ale biberonului, precum tetinele. Este important ca recipientele folosite pentru prepararea laptelui praf să fie foarte bine curăţate şi sterilizate, pentru a evita apariţia bacteriilor care provoacă probleme copilului.

Aceste recipiente se curăţa în mod corespunzător de către părinţi, după ce şi-au spălat ei înşişi mâinile cu apă şi saun. Biberonul trebuie spălat, dezinfectat, clătit la interior şi la exterior, trebuie curăţate accesoriile cu apă caldă şi cu detergent de vase şi se clătesc. Ulterior, toate aceste recipiente se sterilizează, după care se curăţă şi se dezinfectează masa de lucru.

Cum se prepară laptele praf în mod corespunzător?

Cele mai citite articole

Laptele praf se prepară simplu, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, de pe pachet, dar şi în cantitatea recomandată de către medicul specialist conform greutăţii şi vârstei copilului. Un aspect important în prepararea laptelui praf este apa folosită. Apa trebuie să aibă o temperatură de minim 70 de grade pentru a ucide toate potenţialele bacterii. Apa potabilă se fierbe un minut, cel puţin, după care se lasă la răcit până ajunge la temperatura camerei.

Apa de la fântâna poate avea nitriţi, iar cea de la robinet nu se va dovedi cea mai bună variantă, pentru că se va dovedi periculoasă pentru copii. Se recomandă folosirea apei plate din comerţ cu un conţinut mic de sodiu. De asemenea, pe cutiile de lapte praf există instrucţiuni clare ce trebuie respectate cu stricteţe, specificandu-se raportul clar între cantitatea de pudră şi cea de apă. Se poate folosi un cântar de bucătărie, dar nu este obligatoriu.

Aşadar, se pune apă fiartă în biberon şi se adaugă laptele praf, se montează tetina şi capacul, se agită biberonul pentru un conţinut cât mai bine omogenizat. Se lasă la răcit laptele până când se ajunge la temperatura camerei. Pentru a grăbi acest proces, se poate introduce biberonul în apă rece.

Dacă toţi paşii sunt respectaţi, cu siguranţă părinţii se vor declara mulţumiţi, iar copiii vor creşte frumos şi armonios.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare