3 dispozitive smart care te pot ajuta să economisești energie în locuință

Publicat: Expresul

3 dispozitive smart care te pot ajuta să economisești energie în locuință

Eficiența energetică este în prezent o temă de interes pentru consumatorii casnici și non-casnici, mai ales în condițiile actualei crize energetice. Foarte multe persoane sunt îngrijorate în privința facturilor de iarnă, de aceea se orientează către soluțiile care permit o eficientizare a consumului de energie acasă.

În măsura în care consumatorii devin eficienți energetici, ei vor putea să facă economii considerabile la facturile de energie electrică și gaze naturale.

Iată 3 soluții pe care le poți utiliza în vederea optimizării consumului de energie în locuință

Termostatele smart

Poți să economisești energie în locuință utilizând un termostat smart. Datorită funcțiilor sale inteligente, ai control total asupra procesului de încălzire și poți regla temperatura ținând cont de nevoile tale termice. În plus, investind într-un astfel de dispozitiv, vei beneficia de avantaje incontestabile atât din perspectiva confortului termic, cât și din cea a costurilor cu energia.

Prin intermediul acestor termostate moderne, poți seta programe speciale, cu o anumită temperatură într-un interval orar, sau se poți seta diminuarea automată a temperaturii în situația în care nu ești acasă, eliminând astfel riscul de a risipi energie.

Sisteme smart de iluminare

Cele mai citite articole

Datorită evoluției tehnologice, astăzi avem acces la numeroase soluții smart de iluminare, care garantează un consum redus de electricitate. Dacă vei opta pentru astfel de sisteme, te vei asigura de o optimizare a consumului de energie, bucurându-te totodată de un climat ambiental ideal.

Întrerupătoarele smart

Alături de becuri, o investiție avantajoasă pentru locuință este cea în întrerupătoarele smart. Datorită tehnologiei care stă la baza conceperii lor, aceste întrerupătoare permit controlarea mai multor becuri, dar și reglarea intensității luminoase a acestora. În plus, în funcție de funcțiile sale smart, acestea pot permite și controlarea vocală prin intermediul unor aplicații cu asistenți virtuali, precum sunt Google Assistant și Alexa®.

Concluzii

Realizarea unor astfel de investiții cu siguranță îți vor aduce beneficii considerabile în ceea ce privește optimizarea energiei în locuință, bucurându-te de un consum optimizat la energie și de facturi lunare mai mici.

Însă, pe lângă abordarea unui comportament responsabil, este important să verifici și contractele de energie electrică și gaze naturale încheiate cu furnizorul. O analiză a acestora îți va arata în ce măsură se aliniază ele cerințelor tale de consum.

Mai mult decât atât, pentru a lua cele mai bune decizii în acest sens, este esențial să cunoști informații referitoare la: preț curent electric și pret m3 gaz 2022.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare