Ce poți face cu bijuteriile din aur pe care nu le mai porți?

Publicat: Expresul

Puține persoane cunosc acest aspect, dar aurul se află printre primele metale prețioase care au fost descoperite de oameni, ajungând să însemne o dovadă a bogăției și a luxului. Dacă înainte aurul putea să existe doar la anumite categorii sociale, în prezent lucrurile s-au schimbat semnificativ. 

Oricine are posibilitatea de a-și cumpăra o bijuterie care să fie realizată din aur. De asemenea, există și soluții mult mai accesibile pentru obținerea unei astfel de bijuterii la un preț mult mai redus decât cel afișat pe rafturile magazinelor de bijuterii, mai precis, casele de amanet. Cei care sunt în căutarea unor brățări, coliere, inele sau alte bijuterii la prețuri avantajoase, pot opta cu încredere la serviciile agențiilor de amanet.

La întrebarea „Ce poți face cu bijuteriile din aur pe care nu le mai porți” răspunsul este simplu: pot fi aduse la o casa de amanet unde pot fi ori amanetate sau vândute. Însă, pe lângă aceste două opțiuni, poți alege și recondiționarea lor.

Vânzarea bijuteriilor din aur

Există numeroase persoane care uită de existența bijuteriilor din aur pe care le au acasă pentru că nu le mai stârnesc interesul sau pentru că nu mai sunt pe placul lor. Cu toate acestea, aurul este un metal prețios care nu își pierde valoarea sub nicio formă de-a lungul timpului. Din contră, valoarea sa are toate șansele să crească pe viitor. 

Cele mai citite articole

Partea bună este că, atunci când bijuteriile de acasă nu mai reprezintă un interes pentru proprietar, acesta are oricând ocazia de a le vinde către o casă de amanet. Banii obținuți pot fi reinvestiți în alte bijuterii sau chiar economisiți pentru situațiile de criză.

Recondiționarea bijuteriilor din aur

Bijuteriile oferite drept moștenire de la bunici pot fi de-a dreptul splendide, datorită esteticii vintage, stil la mare căutare în prezent. Cu toate acestea, există și persoane care preferă să se bucure de bijuterii cu un aer actual. Din acest motiv, recondiționarea bijuteriilor primite moștenire poate fi o variantă de-a dreptul utilă. 

Adaptarea bijuteriilor vechi la standardele actuale de frumusețe

Proprietarii unor bijuterii vechi pot alege să le vândă către un amanet sau poate solicita ajutorul unui bijutier pentru a le topi și pentru a te transforma în bijuterii noi, adaptate noilor cerințe. Cu toate acestea, este important de menționat că în timpul prelucrării, este posibil ca bijuteriile să își piardă din gramaj, lucru care poate afecta semnificativ valoarea totală a produsului. 

Concluzie

Bijuteriile din aur sunt obiecte prețioase care nu își pierd din valoare nici după depășirea unei perioade îndelungate de la achiziție. 

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare