Viitorul implanturilor dentare: Care sunt tendințele în anul 2020?

Publicat: Expresul

Un subiect de tendință pare acum să fie decizia de a opta pentru „mini-implanturi dentare” în locul celor mai tradiționale.

Mini implanturi dentare

Mini implanturile dentare sunt o opțiune de înlocuire a dinților similare cu implanturile dentare obișnuite, dar mult mai ieftine decât cele tradiționale. Cererea pentru aceste implanturi particulare se datorează, de asemenea, dimensiunii lor semnificativ mai mici, de 3,0 mm sau mai puțin, și crește doar în fiecare lună. În timp ce cercetările în ceea ce privește durata înlocuirilor sunt încă rare, mulți oameni sunt încă înclinați spre ele din cauza timpului de recuperare mai rapid și a ratelor de succes ridicate pe care le oferă procedura.

Oricine a avut o procedură de implant dentar la un cabinet stomatologic  vă va spune despre beneficiile uimitoare de care s-au bucurat. În afară de atracția estetică, aceste tipuri de implanturi dentare contribuie la îmbunătățirea igienei generale și a confortului – și sunt durabile dacă sunt gestionate eficient. 

Ascensiunea tehnologiei inteligente

Unul dintre cele mai importante aspecte ale planificării și inserării implantului dentar este efectuarea unei scanări precise a feței, gurii și nevoilor specifice ale pacientului. Cu tehnologia inteligentă și tomografia computerizată , un control suplimentar este acum posibil prin utilizarea ecranelor tactile, a dispozitivelor asistate de computer și a camerelor video integrate care adună mai multe informații decât ar putea medicul dentist.

Cele mai citite articole

În ultima vreme, fațetele de porțelan s-au îmbunătățit de când au intrat în centrul atenției. Acum, acestea sunt construite pentru a fi mai durabile pentru a rezista mai mult. Ceramica folosită în producția sa este acum rafinată pentru a arăta mai naturală și pentru a obține o estetică mai bună.

Planificarea virtuală a implantului

Informațiile suplimentare menționate mai sus facilitează un proces de planificare a implantului virtual mai precis. Utilizând sisteme de proiectare asistate de computer, specialiștii în implanturi pot crea acum forma exactă a dinților necesară pentru a oferi o senzație și un aspect perfect confortabil, eficient și realist fiecărui pacient. O mare parte din aceasta se întâmplă deoarece noile programe software sunt capabile să utilizeze intrarea din mai multe surse de date în același timp și să vină cu o soluție mai inteligentă din orice unghi.

Imprimare 3D pentru dispozitive dentare

Odată ce toate procesele de scanare de înaltă tehnologie și planificare virtuală sunt complete, începe procesul de fabricație. Ceea ce era nevoie de un timp considerabil de lung și costa mult  se poate face acum cu o imprimantă 3D.

Noua concentrare interconectată în întreaga comunitate medicală și dentară duce la o colaborare îmbunătățită între stomatologi, experți în calculatoare, producătorii de implanturi și pacienții înșiși. Cu accent pe eficiență și producție mai rapidă, fiecare membru al echipei diverse se concentrează pe bunăstarea și satisfacția pacientului cu implanturile dentare finale.

Acest lucru asigură faptul că implanturile sunt personalizate pentru a se potrivi în mod ideal în maxilar. Această procedură de restaurare a ajutat oamenii din întreaga lume să se simtă mai încrezători în ceea ce privește zâmbetul și aspectul general al feței, plus că a prevenit numeroase probleme generale de sănătate legate de lipsa de dinți sau purtarea protezelor oscilante.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare