4 situaţii în care poţi să utilizezi camere spion

Publicat: Expresul

Folosirea unei camere spion nu este recomandată exclusiv detectivilor sau persoanelor cu grave probleme de încredere în cei din jur, ci camerele spion sunt eficiente în numeroase situaţii pentru a monitoriza unele evenimente şi pentru a lua din timp deciziile corecte, evitând complicaţiile ulterioare. Camerele spion nu sunt interzise prin lege, însă sunt unele situaţii în care acestea nu pot fi utilizate, iar cadrul legislativ este foarte clar în acest sens.

În ce condiţii pot fi montate camerele spion

Camerele spion sau de supraveghere pot fi montate atât pe spaţiile publice, cât şi pe cele private, cu condiţia ca proprietarii spaţiilor private să îşi dea acordul. De asemenea, aceştia au dreptul de a-şi instala camere pentru a-şi proteja afacerea sau locuinţă, în timp ce în spaţiile publice nu pot fi instalate şi folosite camere decât cele ce aparţin unor firme licenţiate de Poliţia ROmană. De asemenea, se interzice montarea camerelor în spaţii unde pot atenta la intimitatea persoanelor, cum ar fi cabinele de probă, toaletele sau altele similare.

Citește și: Camere ascunse în hoteluri – cum le detectăm?

De asemenea, supravegherea video a angajaţilor la locul de muncă este o situaţie dificil de gestionat şi nu poate fi realizată de angajator decât dacă demonstrează că aceasta este singura soluţie pentru o bună funcţionare a business-ului. Totodată, antreprenorul trebuie să demonstreze faptul că alte metode mai puţin intruzive prin care şi-ar fi putut atinge scopul au eşuat şi că respectivele camere de supraveghere reprezintă singurul demers util. Angajatorii trebuie să îşi informeze angajaţii despre camerele instalate.

Folosirea camerelor spion în domiciliu – situaţii care impun aceste măsuri urgenţe

Camerele spion pot fi instalate în domiciliul persoanelor interesate pentru a monitoriza cu succes situaţiile care nu le dau pace. Concret, camerele spion pot fi instalate dacă:

·               Există bănuieli că bonă angajată pentru a supraveghea copilul are un comportament neadecvat

Cele mai citite articole

Numeroase situaţii sunt prezentate la TV şi în mass-media, în care bonele angajate pentru a supraveghea copiii îi bat, le administrează medicamente care îi fac să adoarmă sau au un comportament complet neadecvat pun în gardă părinţii care angajează o persoană străină pentru prunci. Camerele spion sunt necesare mai ales dacă cei mici au un comportament schimbat în urma câtorva zile petrecute cu bonă sau dacă nu o mai doresc în preajma lor.

·               Există bănuieli că persoană angajată să îngrijească persoanele bătrâne sau bolnave are un comportament neadecvat

Aceleaşi atenţionări sunt valabile şi pentru persoanele care angajează pe cineva să aibă grijă de un părinte sau un bunic bătrân sau bolnav în absenţa lor. Bătrânii şi bolnavii sunt foarte vulnerabili iar persoanele angajate îi pot brusca, ameninţa sau chiar fură din domiciliu.

·               Există bănuieli că partenerul său partenera de cuplu înşeală

Gelozia este o boală, însă când există bănuieli şi chiar confirmări din partea vecinilor că intră o persoană de sex opus străină în absenţa proprietarilor şi că partenerul său partenera de cuplu ar putea să îi înşele, este necesară montarea unor camere spion.

·               Există bănuieli că adolescenţii chiulesc de la ore sau au un comportament neadecvat în lipsa părinţilor

Adolescenta este o vârstă foarte rebelă şi cu multe semne de întrebare, provocări şi incertitudini, de aceea părinţii care bănuiesc copiii lor ajunşi la această etapă a vieţii ca nu se prezintă la ore, fumează, consuma substanţe interzise sau au un comportament neadecvat, pot apela la ajutorul unor camere spion.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare