Cum alegi corect un hoverboard?

Publicat: Expresul

Unul din cele mai populare dispozitive de deplasare în rândul tinerilor şi nu numai, hoverboard-ul este un device locomotor care stă la mijloc între un scuter şi un skateboard şi care se deplasează pe bază de electricitate. Concret, hoverboard-ul este controlat de picioarele utilizatorilor care trebuie să aibă un echilibru foarte bun şi o rezistenţă de invidiat.

Portabilitatea, aspectul, preţul, uşurinţă în întreţinere şi în utilizare a unui hoverboard reprezintă numai câteva dintre motivele pentru a alege un astfel de dispozitiv  pentru deplasarea dintr-un loc în altul şi pentru plimbările pe loc drept.

Criterii de alegere a unui hoverboard

Cele mai importante criterii de alegere ale unui hoverboard includ:

  • Mărimea dispozitivului

Concret, un hoverboard este împărţit pe mai multe categorii în funcţie de mărimea roţilor în hoverboarduri cu roţi de 4.5 inchi, cu roţi de 6.5 inchi, dar şi cu roţi de 8 şi de 10 inchi. Important de ştiut este faptul că hoverboardurile de 4.5 inchi sunt special fabricate pentru copii, în timp ce modelele de 6.5 inchi sunt cea mai populară alegere, funcţionând perfect în zonele urbane pe suprafeţe netede.

Hoverboardurile de 8 inchi, în schimb, oferă mai multă stabilitate decât cele de 6.5 inchi, iar cele mai scumpe, modelele off road sunt cele de 10 inchi care se adaptează suprafeţei terenului şi care oferă o stabilitate impresionantă chiar şi pe teren accidentat.

  • Setările dispozitivului

Cele mai citite articole

Orice hoverboard are setări diferite. În timp ce unele dispun de setarea “începător”, altele au setări referitoare la viteză maximă care, dacă va fi depăşită, utilizatorii vor avea probleme în a controla dispozitivul. De asemenea, sunt şi hoverboard-uri care au setări de lumină şi muzică, acestea fiind potrivite pentru cei mai tineri utilizatori.

Viteză maximă suportată este una din setările importante ale hoverboardului, modelele de 6.5 inchi dezvoltând viteze maxime de 15-18 km/oră, iar modelele de 10 inchi pot atinge până la 25 de kilometri pe oră.

  • Autonomia dispozitivului

Autonomia unui hoverboard este exprimată în kilometri şi reprezintă una din cele mai importante caracteristici. Autonomia depinde de temperatura exterioară, înclinaţia drumului, viteza de deplasare şi greutatea utilizatorului.

Este foarte important de ţinut cont de indicaţiile producătorilor în ceea ce priveşte durata de încărcare a dispozitivului, pentru că dacă este ţinut pe timp de noapte în priză, există riscul dezvoltării unui incendiu.

  • Timpul de încărcare al dispozitivului

Hoverboard-ul este un dispozitiv electric ce funcţionează pe bază de baterii şi necesită o perioadă de 2-3 ore pentru încărcare. Este important de respectat durata de încărcare transmisă de producător pentru o durată de viaţă mai lungă a dispozitivului.

  • Unghi maxim de urcare

Nu în ultimul rând, în achiziţionarea unui hoverboard contează foarte mult şi unghiul maxim de înclinare, de urcare. Aceasta specificaţie este importantă pentru cei care cumpără hoverboard-ul pentru a-l folosi pe pante abrupte.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare