De ce sa participi la programe work and travel?

Publicat: Expresul

In prezent, exista numeroase programe work and travel la care studentii pot participa. Initial aceste programe au fost create special pentru SUA, insa cu timpul s-au modificat lucrurile si, prin aceste programe, se poate pleca si in alte state cum ar fi Grecia sau UK. Indiferent de locul in care se va desfasura programul Work and Travel, sunt mai multe beneficii de care persoanele implicate vor profita pe tot parcursul programului.

Programe work and travel – avantaje

Intre avantajele pe care le au participantii la programe de Work and Travel sunt incluse atat beneficiile financiare, cat si cele de ordin intelectual sau spiritual. Participarea la aceste programe este o experienta complet noua in care persoanele implicate vor invata sa gestioneze situatii noi, sa se confrunte cu diverse probleme, sa fie departe de casa si sa isi faca noi prieteni, sa relationeze dar si sa se organizeze foarte bine. Este recomandat ca participantii sa nu se lase dusi de val si sa trateze cu seriozitate si responsabilitate intreaga lor activitate pentru a evita aparitia problemelor.

Economii

Cele mai citite articole

Participarea la program presupune in primul rand economii, atunci cand participantul pleaca in acest scop. Cei mai multi participanti pleaca pentru motivele financiare. Acestia vor sa stranga bani pentru diverse lucruri pe care vor sa si le cumpere sau pentru alte nevoi pe care le au. Aceste persoane nu se vor distra foarte mult, sau daca o vor face vor descoperi cele mai ieftine metode de a se distra in tara in care au plecat. In aceste programe cazarea este de obicei inclusa si multe unitati includ si masa. Prin urmare, banii primiti pentru munca depusa apartin persoanei in cauza si pot fi folositi asa cum aceasta considera. Cei mai multi bani ajung in pusculita pentru a fi folositi in momente critice.

Dezvoltare personala

Studentii, in special, au tendinta de a ramane conectati la parinti si familie. Chiar daca pleaca la studii in alte orase, continua sa pastreze un contact strans cu familia lor. De asemenea, stiu ca atunci cand au o problema si raman fara bani, cineva de acasa le va trimite. Ei bine, intr-un program de genul acesta, persoana se va trezi singura si va trebui sa gestioneze in cele mai bune moduri fiecare situatie. Daca acasa era usor sa renunte la un job doar pentru ca unul dintre colegi avea parul blond, acum situatia implica responsabilitate si determinare. Motivele copilaresti nu mai functioneaza pe post de argumente si studentul trebuie sa isi ia in serios activitatea.

Pe langa toate acestea se adauga posibilitatea de a vizita foarte mult si de a cunoaste o tara straina impreuna cu populatia sa, ceea ce este un avantaj major pentru dezvoltarea personala. Timpul liber poate fi folosit pentru recreere si cultivare, iar persoanele implicate pot vedea si cunoaste o lume absolut noua de la care sa invete si in care va trebui sa se integreze, pentru ca experienta capatata pe parcursul derularii acestui program sa fie una pozitiva.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare