Sfaturi pentru accesarea unui serviciu rent a car

Publicat: Expresul

Când vă începeți vacanța într-o localitate nouă, sunteți probabil dornici ca să vă alegeți pentru transport varianta unei mașini de închiriat. Merită să vă petreceți puțin timp în plus, contactând o firmă de închirieri mașini în București, de unde, având în vedere bugetul disponibil, să vă alegeți autoturismul dorit.

Lucruri pe care să le aveți în vedere atunci când vă luați o mașină de închiriat:

1. Mai întâi e nevoie ca să vă familiarizați cu viitorul autovehicul

Înainte de a vă opri la o anume marcă de mașină de închiriat, e bine ca să cunoașteți măcar în linii generale diferitele caracteristici pe care le prezintă, mai ales dacă acestea sunt net diferite de cele ale autoturismului personal. Asigurați-vă că știți pe ce parte a autovehiculului umpleți combustibilul (!!!), cum să activați luminile, care este butonul ștergătoarelor. Doar în câteva minute veți putea cunoaște mașina de închiriat, lucru ce vă va oferi confortul psihic necesar la volan, oferindu-vă premisele de a avea o experiență de condus incitantă, dar și sigură.

2. Inspectați mașina pe care ați închiriat-o pentru a nu avea surprize ulterioare

Înainte de a prelua respectivul autovehicul, asigurați-vă că vă plimbați în jurul mașinii și verificați cu atenție dacă există avarii. Dacă este posibil, faceți acest lucru alături de un reprezentant al companiei de închiriere mașini și semnalați orice daune pe care le observați. Pentru a fi foarte în siguranță, chiar dacă ele vor fi trecute într-un proces-verbal, faceți și o înregistrare video rapidă a problemelor existente, vizibile, cu telefonul mobil. Asigurați-vă că toate daunele anterioare (dacă există) au fost înregistrate în scris înainte de preluarea mașinii.

3. Citiți contractul de închirie auto cu mare atenție

Mulți șoferi obișnuiesc ca să semneze contractele fără să le citească, dar când vine vorba de închirierea de mașini, este important să citiți inclusiv clauzele scrise cu litere mici. În mod special, citiți raportul de stare auto pentru a vă asigura că este exact și în concordanță cu propriile observații făcute cu privire la mașina în cauză.

4. Dacă nu sunteți cu familia, închiriați mai degrabă o mașină compactă

Dacă firma de închiriere se întâmplă să aibă o mașini compacte disponibile pentru București, luați în considerare închirierea uneia dintre acestea, în locul unei mașini mai mari. Vehiculele compacte au tarife de închiriere mai mici decât modelele mai mari și vă vor economisi și costurile cu combustibilul. Dacă conduceți într-o zonă aglomerată, urbană, precum se întâmplă în Capitală, o mașină compactă poate, de asemenea, ușura navigarea prin trafic și face parcarea mult mai ușoară.

5. Căutați taxele ascunse

Nu semnați niciun fel de contract de închiriere auto până când nu ați verificat dacă există taxe ascunse care ar putea afecta prețul mașinii dumneavoastră de închiriat: pentru GPS, scaune copii, taxe pentru șoferii mai tineri etc.

După ce ați cercetat cu atenție diverse site-uri de mașini de închiriat pentru București, veți găsi până la urmă și o firmă demnă de încredere.

Uneori agentul firmei rent a car va încerca să vă convingă ca să închiriați o mașină mai mare și implicit mai scumpă. Totuși, înțelept este, dacă ați decis deja ca să închiriați o mașină compactă și doriți să păstrați prețul scăzut al chiriei, nu renunțați sub presiunea reprezentantului companiei.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!