Corpuri de iluminat potrivite pentru locuinta ta. Afla cum le alegi

Publicat: Expresul

In fiecare casa exista nevoie de lumina. O casa deloc iluminata sau cu corpuri de iluminat prost alese nu va aduce niciun beneficiu membrilor familiei. Corpurile de iluminat transforma orice locuinta intr-un camin, iar oamenii trebuie sa tina cont de faptul ca iluminarea nu poate fi la fel in fiecare camera. De aceea, fiecare incapere in parte are nevoie de o lumina unica si specifica. Atunci cand este vorba despre corpuri de iluminat, in general, oamenii se gandesc la lustre, la corpuri de iluminat suspendate in mijlocul camerei si nu iau in calcul si alte optiuni.

Alegerea corpurilor de iluminat in functie de camera

Corpurile de iluminat din locuinta trebuie asezate in functie de activitatile desfasurate in fiecare camera:

In bucatarie, spre exemplu, este nevoie de corpuri de iluminat suspendate in zona de lucru, unde gospodinele isi desfasoara activitatile de gatit. O banda LED sau un neon fixat de corpurile suspendate din bucatarie, precum si spoturile incorporate in hota, cu siguranta sunt suficiente pentru o bucatarie, indiferent de marime.

In living, corpurile de iluminat pot include un lampadar langa canapea sau in locul in care membrii familiei obisnuiesc sa isi petreaca timpul citind. De asemenea, lampile asezate pe birou si lustrele cu un design modern ce atarna de tavan, lampile de plafon sau suspendate, dar si spoturile sunt ideale.

In dormitor, specialistii recomanda alegerea lampilor de plafon, de perete, precum si lampile de masa si veiozele. Dormitorul este o incapere care are nevoie de o lumina difuza si cat mai placuta pentru un somn odihnitor.

In camera copiilor, solutiile de iluminat, recomandate de catre specialisti, includ lampile de plafon, de perete, dar si veiozele.

In baie, spoturile incastrate sunt recomandate pentru o iluminare ideala, dar se pot folosi si lampile de perete.

In functie de activitatile membrilor familiei, dar si de zonele foarte bine conturate, se va alege si pozitia si tipul corpurilor de iluminat. Spre exemplu, pe hol sau in locurile care nu beneficiaza de lumina naturala, sunt indicate, pe langa iluminatul de plafon, si aplicele de perete, care vor furniza o cantitate de lumina suficienta, plasata la nivelul pardoselii, pentru o mai buna vizibilitate.

Designul corpurilor de iluminat si materialele din care sunt concepute

Corpurile de iluminat sunt pentru locuinta accesorii nu doar foarte utile, ci si estetice. Alegerea corpurilor de iluminat poate fi comparata cu alegerea bijuteriilor pentru o tinuta. Acestea sunt piese care se pot inlocui foarte usor, dar se pune foarte mare accent pe aspect. Nu doar materialele din care sunt create conteaza in decizia pe care urmeaza sa o ia clientul, ci si lumina care poate oferi o ambianta calda si confortabila in spatiile de locuit, cat si in cele cu destinatie comerciala. Se poate opta pentru aplice LED, spoturi LED simple sau pe sina, panouri LED, proiectoare LED, corpuri liniare LED, felinare de gradina, corpuri industriale sau fluorescente, corpuri EXIT, precum si stalpi de iluminat, dulii si senzori de miscare.

Articole Asemanatoare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!