Cum poți schimba furnizorul de energie electrică?

Publicat: Expresul

Află de ce este important să schimbi furnizorul de energie electrică dacă ești nemulțumit de serviciile primite.

Informațiile de pe internet pot fi  atât de numeroase încât ne pierdem în labirintul lor și uneori credem că nu avem timp suficient să comparăm tarifele fiecărei companii de acest gen.

De ce să îți schimbi furnizorul de energie electrică ?

În trecut, clienții nu aveau posibilitatea să aleagă între o multitudine de oferte, deoarece existau prețuri reglementate pentru toți consumatorii de energie electrică. Dar, odată cu deschiderea pieței din acest domeniu, toți consumatorii au dreptul să își aleagă furnizorul de energie electrică.

Liberalizarea pieței permite noi oportunități pentru furnizarea de energie electrică, lucru care necesită, de asemenea, o mai mare nevoie de informații din partea consumatorilor ca să poată alege în mod conștient cele mai bune servicii.

În ceea ce privește procedura, schimbarea furnizorului este simplă, gratuită și nu are un număr limitat de modificări ale furnizorului. 

Experții ne sfătuiesc totuși să ne gândim mai întâi cu atenție la schimbare și să aflăm ce contract avem cu furnizorul actual. Doar așa putem face comparațiile în mod responsabil, în cunoștință de cauză.

Poți schimba furnizorii fără teama de sancțiuni, cu un contract pe durată determinată, inclusiv dacă furnizorul existent crește prețul nereglementat al electricității sau modifică alte condiții contractuale cu care nu ai fost de acord la început când ai semnat contractul.

Trebuie să știi că schimbarea furnizorilor de electricitate este ca și cum mergi la supermarket și compari prețurile și produsele, optând pentru cele mai bune din punct de vedere al calității și costului de achiziție.

Dacă există un sector în care putem economisi serios, acesta este cu siguranță acela al energiei electrice consumate lunar. Acesta este principalul avantaj al schimbării furnizorilor: poți  să faci economii la facturi dacă alegi inteligent!

Cele mai citite articole

Uneori, clienții pot avea un contract care nu este potrivit pentru nevoile lor și astfel pot  plăti o sumă mare pentru energia electrică.

Din aceste motive, schimbarea furnizorilor se poate traduce printr-o ocazie în plus  de a putea economisi la bugetul de acasă, precum și prin  posibilitatea de a alege furnizorul care satisface cel mai bine nevoile de consum.

Schimbarea furnizorului de curent electric, mai simplă decât crezi!

Pentru schimbarea furnizorului nu e nevoie de un electrician care să facă modificări la instalația de curent electric.

De regulă, acest proces de mutare nu durează mai mult de trei săptămâni, este gratuit și poate fi realizat în orice moment fără a se întrerupe alimentarea cu energie electrică din casa ta. 

Compară așadar diferiții furnizori de energie electrică, analizându-le ofertele care se pliază cel mai bine pe nevoile tale.

Nu este recomandabil să te concentrezi asupra alegerii acelui furnizor care are cea mai bună ofertă de preț. Referințele sau reputația noului furnizor sunt, de asemenea, importante.

În al doilea rând, ar trebui să contactezi furnizorul de energie care ți se pare cel mai potrivit și să soliciți soluții pe baza consumului curent. Ca regulă generală, noul furnizor se va ocupa de procedurile pe care trebuie să le schimbe, iar rezilierea contractului cu vechiul furnizor este tot responsabilitatea noii companii.

În concluzie: schimbarea furnizorului în contextul liberalizării pieței de energie electrică îți poate aduce numeroase avantaje, atât economice, cât și privind confortul de acasă. 

Te invit să vezi și ofertele de pe www.cezinfo.ro . S-ar putea să găsești printre ele una atractivă pentru tine!

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare