Tăblii de pat care ar trebui evitate

Publicat: Expresul

Un somn sănătos îți oferă o stare excelentă de sănătate, bună dispoziție, un aspect proaspăt, vigoare. În organizarea unei odihni complete de noapte, unul dintre aspectele importante este modul de alegere a unui  pat. O bună idee este să comanzi dintre modelele de paturi tapițate de la Vimasleep.ro. Sunt ieftine, dar de calitate. Și realizate conform principiilor feng shui. 

Paturile cu tăblii  metalice, o alegere de care trebuie să te ferești 

Știai că epuizarea nervoasă, gândirea împrăștiată, dezorganizarea pot fi cauzate de excesul elementului metal? Iar acum în pandemie, este ultimul lucru de care avem nevoie, nu-i așa?

Tăbliile metalice de pat te vor face mai nervos și mai trist, deci ferește-te de ele (chiar dacă unele magazine online ți le recomandă agresiv). Metalul conduce energia corpului foarte repede, fiind rece și având multă energie yin. Metalul poate aduce o energie mai penetrantă și ascuțită în zona patului. Mai mult decât atât, paturile metalice sunt adesea elemente de scurgere a energiei și acest lucru lasă oamenii neprotejați și vulnerabili.

Metalul, datorită caracteristicilor sale fizice, este destul de respingător la atingere, are energie rece și, potrivit Feng Shui, sub nicio formă aceasta nu este energia de calitate pe care dorești ca să ți-o atragi în pat.

Ca să nu mai vorbim de aspectul că barele metalice pot semăna cu paturile de spital sau de închisoare! Acest design particular poate fi plăcut vizual și mai modern (pentru unele persoane!), dar energia acestor formate de mobilier este periculoasă și neacceptată de corpul uman.

Materialul ideal pentru o tăblie de pat este cu siguranță lemnul masiv, solid. Lemnul va aduce energia naturii în camera ta și poate ca să fie o sursă de energie nutritivă și fortifiantă, capabilă de a-ți restabili energia în timpul perioadei de somn și odihnă.

Paturile cu tăblii decupate, cu spații goale pe întinderea lor, o alegere nefericită 

Cele mai citite articole

Forma tăbliei patului este la fel de importantă ca și materialul din care a fost fabricat căpătâiul patului (lemn, metal). Toate modelele de capete de pat care creează „găuri de energie” sau care prezintă spații goale considerabile în spațiul respectiv al tăbliei sunt considerate „slabe” și nu sunt foarte recomandate de către specialiștii feng shui. Având o tăblie decupată, goală pe alocuri, pierzi tot potențialul de protecție și stabilitate pe care ți l-ar putea oferi acest element de mobilier din dormitor. Și nu vrei asta sub nicio formă!

Barele, lamelele și orificiile goale ar trebui așadar evitate, oricât de spectaculos ca design ar arăta, deoarece permit scurgerea energiei vitale, în timp ce energia negativă va circula direct și rapid peste tine prin tăblia deschisă, perturbându-ți somnul, consumându-ți resursele energetice. 

Ferește-te de paturile cu tăblii care au nișe de depozitare 

Tăbliile cu spații pentru depozitarea lucrurilor, cu niște, nu sunt o idee bună, în ciuda faptului că sunt tentante pentru mulți proprietari care vor ca să „câștige” spațiu în dormitor. Paturile cu tăblii de depozitare, în general, se pot transforma cu ușurință într-un coșmar, în principal datorită alegerii păstrării unor obiecte (bibelouri, cărți, haine etc.) atât de aproape de cap și corp. Depozitarea lucrurilor poate crea depozite de energie stagnantă care este incompatibilă cu un somn bun și relaxant.

În plus, afișarea sau agățarea oricărui lucru deasupra patului, în special deasupra capului, aduce o energie de teamă și opresiune, în funcție de ceea ce pui acolo. Imaginează-ți o tăblie de pat cu rafturi deasupra ei, care conține multe cărți, o vază, obiecte grele, multe rame? Dacă ar cădea peste tine când dormi? Subconștientul tău va fi cu siguranță tensionat pe sistemul drobului de sare. Prin urmare, acestea sunt configurații proaste și nu aduc în niciun caz siguranță, forță, sprijin și calm.

Paturi cu tăblia decupată, o greșeală de alegere 

Un model de tăblie divizată arată de multe ori plăcut vizual, reprezintă în majoritatea cazurilor o piesă de mobilier spectaculoasă. Cu toate acestea, nu este cel mai potrivit lucru pe care să-l comanzi pentru casa ta. S-ar putea să crezi că nu este mare lucru dacă ignori această recomandare, dar din punct de vedere energetic chiar nu este o alegere fericită.

O tăblie ideală conform indicațiilor specialiștilor feng shui creează rezistență și oferă un suport bun patului, promovând mai degrabă un flow de uniune, nu o energie de separare. Prima energie, de conexiune, este ceea ce vrei pentru patul tău, relația ta, nu-i așa?

Vrei și tu un pat tapițat frumos și realizat conform regulilor asiatice? Îl poți comanda pe vimasleep.ro chiar acum!

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare