Samsung Galaxy A21s vs Samsung Galaxy A51 vs Samsung Galaxy A71: descrieri și comparații

Publicat: Expresul
Samsung Galaxy A21s

Ai un buget de aproximativ 300-350 de euro și vrei să investești într-un nou telefon mobil elegant și competent? Ce spui de un Samsung Galaxy A21s și-ți mai rămân suficienți bani și pentru accesorii sau de un Samsung Galaxy A51 ori un Samsung Galaxy A71? Toate aceste telefoane mobile se încadrează perfect în bugetul tău și reprezintă niște dispozitive pe care te poți baza indiferent de situație. Iar ca să faci o alegere în cunoștință de cauză, iată care sunt principalele asemănări și deosebiri dintre ele.

Lansare

Din această selecție, primul telefon care a apărut pe piață este telefonul Samsung Galaxy A51, lansat oficial în data de 29 ianuarie a anului trecut. Apoi, el a fost urmat de Samsung Galaxy A71 care a apărut pe 24 februarie, iar ultimul din listă, Samsung Galaxy A21s, ne încântă cu prezența începând cu data de 17 iunie.

Preț

Pentru că prețul este de departe cel mai important aspect când vine vorba de achiziția unui nou dispozitiv din gama mid-range, trebuie să menționăm că la ora actuală în România un telefon Samsung Galaxy A21s poate fi achiziționat în prezent la un preț de aproximativ 900 RON, un Samsung Galaxy A51 cu aproximativ 1.400 RON, iar în final, un Samsung Galaxy A71 de la 1.600 RON.

Procesor

În ceea ce privește procesoarele, cele trei telefoane mobile care fac subiectul acestui articol nu puteau fi mai diferite. Astfel, Samsung Galaxy A21s este dotat cu un procesor Samsung Exynos 8 Octa, Samsung Galaxy A51 cu un procesor Samsung Exynos 9 Octa și în final, Samsung Galaxy A71 cu un procesor Snapdragon 730.

Aspect

Cele mai citite articole

Samsung Galaxy A21s și Samsung Galaxy A51 au ecrane cu exact aceeași diagonală și anume de 6.5 inch, iar Samsung Galaxy A71 este cel mai mare cu ai lui 6.7 inch. În ceea ce privește culorile pe de altă parte, Samsung Galaxy A51 are cea mai generoasă paletă cromatică formată din nuanțele prism crush white, prism crush black, prism crush pink și prism crush blue, Samsung Galaxy A71 se află pe locul doi cu prism crush black, prism crush blue și prism crush silver, iar Samsung Galaxy A21s pe cea mai modestă cu black, blue și white. Dar aceste diferențe nu sunt unele majore deoarece fiecare din aceste terminale poate fi dotat cu câte un set de huse Samsung Galaxy A21s, huse Samsung Galaxy A51 sau huse Samsung Galaxy A71 de la Itelmobile pentru mai multă personalitate, dar și siguranță.

Camere

Așa cum ne-am obișnuit deja de la coreeni, la capitolul camere foto producătorii acestor trei telefoane nu au făcut rabat de la pixeli nici măcar în cazul terminalului mai ieftin. Astfel, Samsung Galaxy A21s are un sistem format din senzori de 48 MP, 8 MP, 2 MP și 2 MP, Samsung Galaxy A51 un sistem cu senzori de 48 MP, 12 MP, 5 MP și 5 MP, iar Samsung Galaxy A71, 64 MP, 12 MP, 5 MP și 5 MP. Pe de altă parte, camerele selfie sunt compuse în cazul tuturor celor trei telefoane dintr-un singur senzor de 13 MP în cazul celui mai ieftin terminal și de câte 32 MP la cele mai scumpe.

Baterii

În mod surprinzător, dar și îmbucurător pentru utilizatorii care pun un accent deosebit pe acest aspect, cea mai generoasă baterie o are telefonul Samsung Galaxy A21s, cel mai ieftin din întreaga selecție. Iar în combinație cu display-ul său relativ mic, acest acumulator de 5000 mAh permite multe ore de jocuri și distracție. Samsung Galaxy A51 pe de altă parte, este cel mai modest aparat la capitolul baterie, cu un acumulator de doar 4000 mAh, iar Samsung Galaxy A71 fix la mijloc între celelalte două cu 4500 mAh.

Memorie

Cum era de așteptat, dintre toate aceste trei telefoane prezentate aici, Samsung Galaxy A21s are cea mai mică memorie internă, dar și cea mai mică memorie RAM. Astfel el prezintă doar 64 GB pentru stocarea datelor și 4 GB RAM în timp ce Samsung Galaxy A51 și Samsung Galaxy A71 au câte 128 GB pentru filme, muzică și jocuri și 6, respectiv 8 GB RAM.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare