Traian Băsescu: “Îndemn românii să meargă la vot”

Publicat: Expresul
invitatie la vot

PREŞEDINTELE TRAIAN BĂSESCU I-A ÎNDEMNAT, MIERCURI (3 IUNIE), PE ROMÂNI, să participe la votul pentru PE, în semn de respect faţă de ceea ce a făcut UE pentru noi până acum şi pentru ceea ce va face, menţionând că scrutinul are loc după o campanie puţin convingătoare, iar sociologii estimează o prezenţă slabă. “Mesajul meu către români în acest moment este că ei sunt mai responsabili pentru modul în care va fi evaluată România începând din 7 iunie, decât vor fi partidele”, a declarat şeful statului. El a amintit alegătorilor că pot vota, duminică, nu doar în localităţile unde domiciliază, ci oriunde s-ar afla pe teritoriul României, pe liste suplimentare.

ŞEFUL STATULUI A FĂCUT TOTODATĂ UN APEL LA REPREZENTANŢII ADMINISTRAŢIEI LOCALE ca în staţiunile turistice să existe un sistem de indicatoare care să-i îndrume pe turişti către secţiile de votare. Traian Băsescu a subliniat că de nivelul de participare al românilor la vot depinde credibilitatea pe care o vor avea reperezentanţii României în UE. O participare consistentă la vot va arăta că reprezentanţii României în PE au un mandat solid, a spus el. Potrivit lui Băsescu, participarea la votul pentru Parlamentul European este un semn de respect pentru ceea ce a făcut UE pentru România până acum şi pentru ce va face de acum înainte.

Cele mai citite articole

PREŞEDINTELE ROMÂNIEI A SUBLINIAT CĂ UE NU A FOST PENTRU ROMÂNI O SIMPLĂ ORGANIZAŢIE, în cei 20 de ani de la Revoluţie, ci a finanţat cu miliarde de euro, fonduri de preaderare, procesul de pregătire a ţării pentru intrarea în Uniune. Băsescu a menţionat totodată că, până în 2013, din contribuţiile UE, România va mai primi 32 de miliarde de euro, sumă nerambursabilă. Şeful statului a subliniat că a amintit toate acestea pentru a arăta că cetăţeii UE sunt solidari cu românii, nu doar declarativ, solidaritatea fiind materializată în fonduri percepute din taxe şi care se îndreaptă şi către România.

TRAIAN BĂSESCU A AFIRMAT DE ASEMENEA CĂ SCRUTINUL DIN 7 IUNIE are loc după o campanie destul de puţin convingătoare, iar sociologii estimează o prezenţă slabă. “Prezenţa la vot nu este doar o măsură a simpatiei faţă de partidele politice”, a spus Băsescu, menţionând că alegerile europarlamentare nu sunt doar un moment în care alegătorul îşi exprimă ataşamentul faţă de o formaţiune, ci şi unul în care se măsoară ataşamentul popoarelor faţă de ideea de Uniune Europeană. “Odată la cinci ani, responsabilitatea actului politic se mută de la partide către fiecare cetăţean”, a continuat el, apreciind că, dincolo de rezultatul alegerilor, mult mai important este procentul de partipare la vot, prin acesta măsurându-se ataşamentul popoarelor faţă de ideea de UE. El a reiterat în finalul declaraţiei sale apelul către români de a participa la votul din 7 iunie, pentru că numai aşa pot da semnalul că naţiunea română este matură şi ataşată valorilor europene.

ÎN CURSA PENTRU PARLAMENTUL EUROPEAN au intrat şase formaţiuni politice dintre care patru – PD-L, alianţa PSD-PC, PNL si UDMR – sunt deja reprezentate în PE. Pentru un fotoliu de eurodeputat au intrat în cursă şi doi independenţi: Elena Băsescu şi Pavel Abraham.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!