Microsoft Teams sau Zoom? Tu ce aplicație alegi?

Publicat: Expresul

Microsoft Teams sau Zoom? Tu ce aplicație alegi?

Microsoft Teams și Zoom sunt cele mai comune resurse de videoconferință utilizate acum, nu-i așa? Microsoft Teams sau Zoom? Tu ce alegi?

În zilele noastre, aproape indispensabile pentru o performanță mai bună la biroul de acasă, resursele apelurilor video au cucerit un spațiu important ca aliați ai activităților profesionale zilnice efectuate de la distanță.

Ca urmare a creșterii numărului de oameni ce lucrează și în 2021 de acasă din cauza pandemiei de coronavirus, a crescut și numărul de date procesate și partajate, fapt ce necesită programe informatice tot mai performante.

Tocmai de aceea, oferind din ce în ce mai multe avantaje, serviciile de apeluri video existente sunt actualizate constant pentru a oferi cea mai bună experiență utilizatorilor finali.

Astfel, acumulând triburi puternice de fani și formând o comunitate imensă de clienți la nivel global, concurența dintre platforme este din ce în ce mai acerbă (pe zona de chat-uri, seminarii web , întâlniri rapide sau lungi, prezentări, sesiuni de instruire și multe alte scopuri).

Totuși, pornind de la același scop de bază, conectarea persoanelor care se află în locuri diferite pe același ecran prin audio și imagine, instrumentele se disting în multe aspecte și atribute.

Performantă și sigură, Microsoft Teams este o platformă de colaborare corporativă, axată pe comunicarea unificată de care multe persoane ce lucrează de la distanță au auzit. Cu o interfață personalizabilă și caracteristicile exclusive ale suitei Office și ale altor produse Microsoft, Teams își concentrează performanța pe conversații, mesaje și partajarea de fișiere.

Zoom, pe de altă parte, este un serviciu de conferință la distanță la scară largă, axat în principal pe întâlniri virtuale și partajarea ecranului.

Cu camere individuale sau de grup, Zoom combină video și audio pentru a crea experiențe captivante pentru participanții și oaspeții săi. 

Microsoft Teams sau Zoom: cum să găsești ce vi se potrivește mai bine? 

Când comparați cele două aplicații, este posibil să rețineți că ambele au câteva puncte similare, deoarece ambele permit întâlniri online, chaturi, apeluri, partajarea ecranului și partajarea fișierelor. 

Caracteristicile principale Microsoft Teams versus Zoom 

Interfață și design 

La fel ca marea majoritate a platformelor de videoconferință, Microsoft Teams și Zoom au interfețe specifice.-

Fiecare platformă are propriul său design fiind ușor recognoscibilă.

Deoarece este mai mult orientat către companii și are scopuri comerciale, Microsoft Teams prezintă un aspect mai serios și mai profesional.

Concentrându-și cele mai robuste caracteristici într-o bară de funcții compactă, Microsoft Teams se remarcă prin minimalismul care, cu obiceiul de utilizare, face navigarea chiar mai simplă.

Cele mai citite articole

În acest sens, deoarece Zoom-ul este destinat utilizatorilor și scopuri mai casual, aspectul său este mai extins, cu o bară de funcții extinsă.

Deși intuitiv, designul camerelor Zoom este mai casual, prezentând un aspect vizual mai puțin concentrat pe zona corporativă.

Participanții la teleconferințe 

Microsoft Teams garantează stabilitatea completă a conexiunii pentru 250 de persoane în versiunea gratuită, un număr foarte mare având în vedere membrii mediu ce iau parte la ședințele de lucru.

Pentru evenimente live și team building, opțiunea completă a echipelor, adună până la 10.000 de participanți.

Un alt avantaj este că este posibil să vizualizați până la 49 de videoclipuri simultan într-un mediu virtual fără „pătratele” atât de comune.

În ceea ce privește platforma Zoom, capacitatea maximă de persoane pentru orice sesiune, indiferent dacă un eveniment sau o întâlnire de afaceri, depășește 1.000 de utilizatori.

Zoom oferă, de asemenea, posibilitatea de a vizualiza 49 de videoclipuri pe același ecran, dar menține formatul grilei. 

Siguranța 

În ceea ce privește securitatea, este clar printre specialiști: Microsoft Teams este înaintea Zoom-ului datorită bunelor sale practici și investițiilor în confidențialitate.

Cu un supliment de protecție, Microsoft Teams protejează și apără datele utilizatorilor de amenințări și atacuri cibernetice.

Folosind tehnologii avansate precum criptarea, prevenirea pierderii de informații, etichetele de sensibilitate și sistemul de securitate a aplicațiilor în cloud, Microsoft Teams face apelurile video și teleconferințele foarte sigure.

În ceea ce privește platforma Zoom, au fost observate unele probleme de securitate în timpul utilizării sale, ceea ce face ca problemele de confidențialitate să fie un factor de alertă chiar și astăzi. 

Caracteristici suplimentare și integrare 

Microsoft Teams face parte dintr-un ecosistem de cooperare și productivitate. Deci, are integrări valoroase cu toate aplicațiile care alcătuiesc cloud-ul Microsoft 365 . Aceasta include software deja cunoscut și indispensabil rutinei, cum ar fi Word, PowerPoint și Excel, precum și soluții precum Power BI, SharePoint, Delve și Planner.

Doriți să cunoașteți cele mai bune pachete și opțiuni pentru afacerea dvs.?

Discutați cu echipa Cosmo Consult dacă vrei ca să înțelegi cum să profiți din plin de Microsoft Teams în viața de zi cu zi a organizației ta!

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare