In functie de ce factori variaza pretul unei fatete dentare? Iata ce spun statisticile anului 2022!

Publicat: Expresul

Atunci cand vine vorba de fatete dentare, pretul poate ajunge sa varieze considerabil ca urmare a diferiti factori, precum materialul, sanatatea generala a danturii clientului si complexitatea procedeului. Prin urmare, pentru a raspunde la intrebarea “cat costa o fateta dentara” este important sa se determine fiecare dintre factorii mentionati anterior, despre acestia urmand sa fie discutat, pe rand, in articolul de fata.

Cum este influentat pretul unor fatete dentare?

Dupa cum a fost specificat si in introducere, pretul fatetelor dentare poate ajunge sa varieze in functie de:

Materialul utilizat

Principala caracteristica care diferentiaza pretul fatetelor dentare de pe piata este data de materialul din care acestea sunt realizate, ele regasindu-se sub 2 feluri:

  • fatete compozit. Principalul avantaj al acestor tipuri de fatete consta in rapiditatea cu care pot fi instalate, pacientul putand sa plece cu un zambet impecabil dupa numai o singura sedinta. Procedeul este unul minim invaziv si nu provoaca vreun tip de disconfort.
  • fatete ceramice. Fatetele din ceramica se bucura de cea mai inalta durabilitate de pe piata actuala, cele din portelan putand sa faca fata cu brio trecerii timpului (exista cazuri cand fatetele de portelan au reusit sa reziste intreaga viata a pacientului). De asemenea ele pot fi instalate sub culoarea si forma pe care clientul si-o doreste, ceea ce denota un nivel ridicat de personalizare. Cu toate acestea, deoarece sunt mai rezistente si mult mai flexibile ca model fata de cele compozit, ele pot ajunge sa coste mult mai mult.

Sanatatea dentara generala

Cele mai citite articole

Pentru ca procedeul de fatetare sa se poata desfasura in parametrii normali, pacientul nu trebuie sa aiba alte probleme de natura medicala la nivelul cavitatii bucale. In caz contrar, acesta va trebui sa plateasca si pentru tratarea acestora.

Complexitatea procedeului

Cererile suplimentare sau dificultatea de operare a fiecarui caz in parte pot duce la o crestere a pretului de fatetare, ca urmare a greutatii suplimentare prin care trece medicul stomatolog.

In concluzie, acestea sunt conditiile in functie de care pretul fatetarii poate ajunge sa creasca sau sa descreasca.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare