Piatra decorativă în amenajările exterioare – cum alegi varianta potrivită

Publicat: Expresul

Tu cum te relaxezi după o zi încărcată la muncă? Îți place să iei la pas toate magazinele din zona centrală a orașului sau preferi să te retragi acasă, în propriul tău colț de relaxare? Dacă faci parte din cea de-a doua categorie, înseamnă că ai ajuns în locul potrivit. Știm cât de important e să te simți bine în propria locuință, iar această stare ține și de modul în care amenajezi. 

Până să ajungi în dormitor sau în camera de zi, vei păși prima dată în curte. De altfel, vorbim și despre spațiul în care îți petreci majoritatea zilelor însorite, indiferent de anotimp. Din acest motiv, e esențial să creezi un spațiu util, complet funcțional, dar și cu o estetică plăcută și relaxantă. Sigur că nu e ușor să pui la punct fiecare detaliu. Ai nevoie de un buget considerabil, de timp, creativitate, dar și de un plan documentat și creionat până la cele mai mici detalii. Ai putea începe prin alegerea materialelor potrivite, iar aici ai putea să-ți îndrepți atenția spre piatra decorativa exterior. Vorbim despre un material extrem de versatil, care se adaptează cu ușurință tuturor planurilor de amenajare, aflându-se în topul preferințelor designerilor de exterior. Iată câteva sfaturi de care să ții cont în alegerea modelului potrivit:

Acordă o atenție deosebită dimensiunilor 

Crezi că piatra decorativă se potrivește și cu planul tău de amenajare? Perfect. Acum, asigură-te că alegi cu atenție dimensiunile plăcilor. Dacă pentru interior sunt potrivite cele mici, pentru exterior ai putea opta pentru acelea de mari dimensiuni. 

Cele mai citite articole

Mizează întotdeauna pe simplitate

Am înțeles că îți place ideea de a folosi piatra decorativă în amenajarea curții tale, dar ai grijă să nu exagerezi. Poți folosi piatra în combinație cu alte materiale și în acest fel nu vei realiza un cadru mult prea încărcat. În plus, diversitatea e mult mai elegantă. De altfel, pentru că ai ajuns în locul potrivit, o să-ți împărtășim și un secret în materie de design: piatra decorativă se asortează cel mai bine cu elemente din fier, sticlă și lemn. 

A picture containing tree, ground, outdoor, stoneDescription automatically generated

Găsește-i de la început o întrebuințare

Piatra naturală este un material îndrăgit de designerii din întreaga lume, dar nu trebuie să investești sume mari de bani doar pentru că ai auzit asta. E important să-i găsești o întrebuințare încă de la început. În acest fel o să cumperi doar atât cât ai nevoie. De altfel, e important să știi că piatra decorativă se poate utiliza pentru placarea gardului, grătarului și șemineului de exterior, dar și pentru decorarea aleilor sau evidențierea anumitor zone. 

Așadar, piatra decorativă este un material din ce în ce mai folosit în amenajările exterioare, fiind apreciat pentru faptul că este disponibil sub diferite forme, dimensiuni, dar și nuanțe. Potrivit atât în spațiile mari, cât și în curțile de dimensiuni reduse, acest material poate îmbrăca diferite forme. Pe lângă placarea gardului, pereților exteriori ai casei ori placare grătarului, piatra decorativă poate fi și acel element în jurul căruia poți contura întreagă poveste. Povestea propriului tău spațiu de relaxare. 

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!