10 statistici interesante si surprinzatoare despre intalnirile online

Publicat: Expresul

Cand a fost lansat primul site de intalniri in anii 1990, nu existau statistici sau recenzii cu privire la intalnirile online. Persoanele singure nu stiau cu adevarat ce este un site de intalniri sau daca ar putea functiona, asa ca inscrierea a fost cu adevarat pionier in necunoscut. Din fericire, am invatat multe de atunci si s-au facut multe cercetari pentru a descrie tendintele si ratele de succes in industria intalnirilor online.

Cifrele arata ca intalnirile online pot functiona si devin rapid noua normalitate pentru cei singuri, tineri si adulti. Dar nu trebuie sa ne crezi pe cuvant. Am colectat statistici de la cercetatori de top, institute de sondaje si servicii de intalniri pentru a oferi oamenilor o imagine completa despre ce inseamna intalnirile online. Conform https://matrimonialeromania.com/, 1 din 10 americani a folosit un site de intalniri sau o aplicatie, in timp ce numarul de persoane care s-au intalnit cu cineva pe care l-au intalnit online a crescut cu 66% in ultimii opt ani.

Urmatoarele statistici de intalniri online sunt informatii obligatorii pentru oricine se gandeste sa creeze un profil de intalniri si sa caute un partener online.

1. Aproximativ 30% dintre americani au incercat intalnirile online

Centrul de Cercetare Pew a chestionat americanii cu privire la intalnirile online de zeci de ani, iar datele sale arata cateva tendinte incurajatoare pentru scena derapajelor. Intr-un sondaj realizat la sfarsitul anului 2019, 30% dintre adultii americani au spus ca au incercat sa foloseasca un site de intalniri sau o aplicatie pentru a intalni oameni. Centrul de Cercetare Pew a descoperit ca tinerii singuri imbratiseaza intalnirile online.

2. Exista peste 5.000 de site-uri si aplicatii de intalniri in intreaga lume

Probabil ca ati auzit cu totii de platformele mari de intalniri Match.com, eharmony, Tinder si Bumble, dar nu sunt singurii jucatori de pe piata de intalniri online. Site-urile de intalniri de nisa au aparut pentru a satisface orice dorinta posibila de intalnire si pentru a satisface grupuri minoritare de toate formele si dimensiunile. Potrivit estimarilor aproximative, in SUA functioneaza aproximativ 2.500 de site-uri si aplicatii de intalniri si exista peste 5.000 de platforme de intalniri in intreaga lume. Multe dintre aceste site-uri nu sunt la fel de populare ca serviciile de mare nume.

3. Intalnirile online sunt acum cea mai populara modalitate de a cunoaste un sot

Intalnirile online au fost candva stigmatizate ca un instrument pentru cei singuri si disperati, dar acum este toastul multor nunti din intreaga lume. Statele Unite au inregistrat o crestere deosebita a numarului de tineri casatoriti care raporteaza intalniri online. Aderarea la un site de intalniri online ar putea fi primul pas al unei persoane pentru a merge la altar. In ultimul an, 22% dintre tinerii casatoriti intervievati au spus ca si-au cunoscut partenerul online, in timp ce 19% s-au intalnit prin prieteni si 17% s-au intalnit prin munca.

4. Millennials petrec timp de 10 ore pe saptamana in medie pe un site de dating

Nu este un secret pentru nimeni faptul ca consumatorii tind sa inregistreze o cantitate mare de timp pe ecran pe parcursul zilei, iar tinerii tind sa petreaca mai mult timp pe telefoane decat timpul mediu pe ecran. Pe masura ce milenialii implinesc 30 de ani, au apelat din ce in ce mai mult la intalnirile online atat pentru divertisment, cat si pentru auto-imbunatatire.Persoanele din aceasta grupa de varsta au petrecut aproximativ 10 ore pe saptamana trecand prin aplicatia de intalniri.

Cele mai citite articole

5. Persoanele LGB singure au mai multe sanse sa intalneasca un partener online

Centrul de Cercetare Pew a urmarit intalnirile pentru a vedea cat de reusita este experienta lor de intalniri online, iar rezultatele sunt destul de incurajatoare, mai ales pentru o singura persoana din comunitatea LGBTQ+. Cel mai recent sondaj a raportat ca, printre respondenti, 11% dintre cei necasatoriti heterosexuali si 21% dintre cei singuri lesbiene, gay si bisexuali au intalnit un partener pe termen lung pe un site sau o aplicatie de intalniri.

6. Varsta medie pentru o intalnire online este de 33 de ani

Multi experti doresc sa stabileasca exact cine foloseste intalnirile online pentru a cunoaste oameni noi, iar raspunsul este constant: tinerii o fac. Generatia Z si millennials au condus calea in ceea ce priveste utilizarea intalnirilor online. Persoana medie care se intalneste online este de 33,8 ani, iar 63% dintre persoanele care se intalnesc online lucreaza cu norma intreaga.

7. Profilurile care mentioneaza sport sau muzica atrag mai multi parteneri

Zoosk este o platforma de intalniri online cu o urmarire de peste 40 de milioane de utilizatori din 80 de tari. Acesti single provin din toate grupele de varsta si din toate mediile, dar datele interne ale Zoosk indica faptul ca unul dintre cele mai populare subseturi de utilizatori este fanii sportului din SUA. Un studiu de date a aratat ca profilurile care contin cuvantul ÔÇ×sportÔÇŁ au primit o crestere de 53% a postarilor in comparatie cu media site-ului. Termeni precum MBA, MLB si rugby au fost, de asemenea, corelati cu o crestere a mesajelor.

8. Celibarilor le plac profilurile de intalniri cu mai mult de 4 fotografii

Fotografiile sunt una dintre cele mai importante parti ale unui profil de intalniri, deoarece sunt examinate cel mai mult de la intalnirile online. Un studiu eharmony a constatat ca femeile au mai multe sanse decat barbatii sa posteze mai multe fotografii, iar profilurile de intalniri cu patru sau mai multe fotografii au fost cele mai de succes pe site-ul de intalniri online. Acest lucru a fost valabil pentru ambele sexe.

9. Peste 70% dintre cei care se intalnesc online spun ca minciuna in profiluri este foarte frecventa

Stiri de ultima ora: unii oameni mint online doar pentru ca pot. Falsitatile online pot varia de la stiri false pana la escrocherii printului nigerian, dar cele mai comune minciuni din lumea intalnirilor online sunt cel mai bine clasificate ca ornamente personale. Practic, cei singuri mint pentru a parea mai bogati, mai inalti si mai impresionanti.

10. Aproximativ 1 din 10 persoane singure renunta la intalnirile online dupa trei luni

Epuizarea intalnirilor online este obisnuita printre cei singuri care petrec ore intregi glisand si discutand fara a obtine rezultatele pe care si le doresc. Multe site-uri si aplicatii de intalniri se confrunta cu retinerea utilizatorilor, deoarece este greu sa convingi un utilizator al aplicatiei sa revina dupa ce a fost ignorat, respins sau complet ignorat. Din pacate, aproximativ 10% dintre cei care se intalnesc online renunta la scena derapajului in decurs de trei luni. Unii isi sterg profilurile, in timp ce altii pleaca fara sa dea un motiv.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!