De ce atuuri trebuie sa dispuna un distribuitor de materiale electrice bun?

Publicat: Expresul

Dintr-o tara producatoare, Romania a ajuns sa fie una de consum, avand in vedere ca marile fabrici si-au inchis portile, iar importatorii si-au facut loc pe piata de aici. In secolul vitezei, cand tehnologia se dezvolta intr-un mod extrem de rapid, este important ca jucatorii din domeniul electric sa aiba scopuri foarte precise si sa stie cum sa-si gestioneze activitatea pentru a avea succes. In randurile urmatoare, se poate citi despre principalele atuuri pe care trebuie sa le aiba un distribuitor de materiale electrice bun.

O gama larga de produse

Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa tina cont distribuitorii este ca trebuie neaparat sa puna la dispozitia clientilor o gama larga de produse, pentru ca acestia sa aiba de unde alege materialele de care au nevoie. Diversitatea este foarte importanta, mai ales intr-un moment in care un singur produs exista in extrem de multe modele cand vine vorba despre culori, forme si chiar si materiale si functii.

Termene de livrare cat mai scurte

Competitivitatea este extrem de importanta. Un distribuitor bun trebuie sa stie ca este important sa asigure clientilor sai termene de livrare cat mai scurte, pentru a le capata increderea si pentru a-i determina ca urmatoarea data cand au nevoie de refacerea stocului sa apeleze la aceeasi firma.

Un spatiu de stocare suficient de mare

Cele mai citite articole

Pentru a pastra stocuri cat mai mari, pentru mai multe firme in paralel, distribuitorii trebuie sa se asigure ca au suficient spatiu de depozitare. In plus, depozitele trebuie sa fie in conformitate cu produsele care sunt tinute aici, astfel incat acestea sa-si pastreze proprietatile pana ajung la clientii finali. In cazul in care portofoliul de clienti se mareste, atunci si spatiul de depozitare trebuie neaparat extins.

Contracte clare si precise

Nimanui nu-i plac documentele complicate, care contin foarte multe detalii ambigue. Numele produselor cumparate trebuie redactate cat mai clar in contract, la fel ca si preturile percepute si taxele aferente, daca este cazul.

Oferte

Un alt aspect de care trebuie sa tina cont distribuitorii buni este acela ca trebuie sa ofere clientilor deal-uri interesante si atragatoare. De exemplu, cu cat cantitatea cumparata de cineva este mai mare, cu atat preturile pot incepe sa scada cu un anumit procent. Astfel, cu siguranta, clientii se vor intoarce la distribuitorul respectiv.

Elementele mentionate anterior reprezinta principalele aspecte la care trebuie sa fie atenti distribuitorii de materiale electrice si, in aceeasi masura, toti ceilalti distribuitori care se ocupa de comercializarea a altor tipuri de obiecte. Onestitatea, respectarea termenelor limita, spatiile de depozitare suficiente si ofertele sunt aspectele pe care clientii le cauta in general, pentru a obtine afaceri profitabile si benefice pentru ambele parti.

Recomandat este ca distribuitorii sa poata fi contactati prin cat mai multe mijloace de comunicare posibile, pentru a dovedi celor interesati ca sunt deschisi pentru noi parteneriate si pentru noi colaborari.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!