Bitcoin, o monedă virtuală care nu se dă bătută

Publicat: Expresul

Bitcoin, o monedă virtuală care nu se dă bătută

Tot mai mulți români au aflat deja că există o monedă virtuală denumită Bitcoin, așa încât își pun problema acum dacă a vinde și  cumpăra Bitcoin este un lucru bun, capabil ca să le aducă profitul visat. Unele statistici de ultim moment spun că între 1,5 și chiar 2 milioane de conaționali au făcut până în prezent tranzacții cu criptomonede. Mulți de valori foarte mici, dar important este că le-au făcut, nu-i așa?

Bitcoin, o criptomonedă foarte ofertantă

Avantajele Bitcoin nu sunt deloc de neglijat. Se poate trimite orice sumă, indiferent de cantitate sau destinație, în doar în câteva minute. Absolut oriunde pe glob.

În mod tradițional, pentru efectuarea unui transfer bancar în orice parte a lumii comisioanele pot să fie destul de mari.

Bitcoin nu are granițe, iar acest lucru este senzațional, deoarece respectă libertatea utilizatorilor. Această primă monedă globală virtuală chiar funcționează în mod real.

BTC este descentralizat ca monedă. Niciun guvern sau bancă centrală nu poate să controleze sau să interfereze cu evaluarea, crearea sau distribuirea de Bitcoin.

Bitcoinii sunt monede depolitizate. Se restituie astfel libertatea oamenilor, se elimină controlul, totul se bazează pe încrederea utilizatorilor.

Bitcoinii cumpărați sunt numai ai tăi, îți aparțin sută la sută, nu pot fi controlați de nimeni, nu există un control extern asupra conturilor și nu pot să fie luați de nimeni.

Când ai Bitcoini, poți dintr-un anumit punct de vedere să fii propriul tău bancar, având un portofel electronic doar al tău.

Cele mai citite articole

Bitcoin este o monedă electronică foarte sigură, deoarece are în centrul său și în cazul fiecărei operațiuni în parte, unul dintre cele mai puternice sistem criptografic existent până în prezent. El îl face rezistent la căderi sau atacuri de rețea. Niciun alt sistem informatic nu a funcționat ca această platformă 24 de ore pe zi 365 de zile de mai bine de 10 ani. Și nu dă semne de epuizare.

Entuziaștii spun că ar putea ca să facă față până și unei furtuni solare. S-ar putea să nu fie chiar așa, dar rămâne criptomoneda Rege.

Bitcoin – ca platformă virtuală, spre deosebire de alte sisteme, a rezistat deoarece o parte din nodurile sale se află în buncărele rămase din cel de-al Doilea Război Mondial protejate în subteran și sub trei securități perimetrale.

Toate tranzacțiile sunt transparente, publice, vizibile, în mod real sub pseudonim, sub forma unei direcții Bitcoin.

Oricine își poate dezvălui propria direcție. Bitcoin arătând cu toată transparența unde va merge până la ultimul bănuț.

De ce să faci tranzacții cu Bitcoin?

Emisiunea de Bitcoin este limitată. Nimeni nu poate genera Bitcoinpentru că așa vrea, nic măcar un Guvern, o bancă sau un om politic. Sunt doar  21 de milioane de unități Bitcoin și toate provin din activitatea de minerit conform unor reguli care sunt publice.

Deja există zeci de mii de companii în întreaga lume de toate dimensiunile care acceptă această monedă imaterială, începând cu WordPress, Reddit, Playboy, name.com, ustream, Tesla, Uber, IBM. Mai nou, chiar și o serie de bănci.

Dacă vrei să faci tranzacții sigure în țara noastră cu monede digitale, inclusiv să cumperi și/sau să cumperi Bitcoin, folosește platforma Ro.Exchange. Este una cu adevărat de încredere!

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare