De ce ai nevoie de un arhitect și ce servicii oferă?

Publicat: Expresul

Rolul arhitectului este mult mai mare decât crede opinia publică. Nu, arhitectul nu desenează doar planuri. Misiunile arhitectului se extind de la proiectare la monitorizarea lucrărilor (managementul proiectului), ci și la consiliere și expertiză. Profesia de arhitect este reglementată și, prin urmare, oferă garanții pe care niciun alt profesionist în clădiri nu le poate oferi. Arhitectul poate practica în privat sau să lucreze într-un birou de arhitectură. Dacă ceri o ofertă, întreabă-te mai întâi „ce face un arhitect?”. Iată prezentarea noastră generală a serviciilor pe care le oferă arhitectul.

Ce este un arhitect?

Arhitectul este profesionistul în construcții care este responsabil pentru proiectarea și monitorizarea lucrărilor în numele clientului său. Acesta este numit  principalul contractor. Prin urmare, arhitectul este un maestru constructor oarecum special, deoarece este singurul care poartă un titlu.

El este singurul profesionist în construcții a cărui competență este recunoscută de stat. Acesta este motivul pentru care numai arhitecții sunt autorizați să întocmească cereri de autorizație de construire, pentru a garanta respectarea interesului public al arhitecturii și peisajelor.

Ce servicii oferă un arhitect?

Arhitectul nu lucrează numai pentru proiecte pentru care are monopol. Într-adevăr, utilitatea intervenției sale este mult mai largă, și asta de la primii metri pătrați construiți sau renovați.

Un arhitect este, în general, implicat în orice construcție, renovare sau extindere. Inima afacerii se referă la designul interior și exterior al clădirii și la ceea ce este necesar pentru funcționarea acesteia: acces, rețele etc.

Cele mai citite articole

Domeniul de competență al arhitectului este vast și oferă următoarele garanții:

·  el este  profesionistul în proiectare. Să știi cum să desenezi un proiect este pur și simplu să stăpânești reprezentarea proiectului. Știind cum să proiectezi înseamnă a asambla perfect toate elementele dorite de client. Designul este studiul care îți face casa confortabilă, sănătoasă, eficientă din punct de vedere energetic, estetică, puternică și economică. O clădire trebuie înțeleasă ca un organism viu, cu piele, fluide, patologii.

·  este un  expert tehnic: arhitectul este singurul profesionist care are o viziune globală asupra proiectului și a tuturor meseriilor.

·  este  expert în economia construcțiilor: arhitectul are obligația de a proiecta un proiect care să respecte bugetul clientului său. El gestionează monitorizarea financiară a operațiunii de la începutul proiectării până la livrare. El își avertizează clientul dacă solicită un serviciu care va crește costul operațiunii.

·  este  expert în urbanism: arhitectul are obligația de a proiecta un proiect în conformitate cu toate regulile de urbanism. O uităm adesea, dar această reglementare este foarte complexă și simplificarea nu este imediată. Definirea fezabilității de reglementare a celui mai mic proiect mic poate fi uneori o durere de cap legală. În plus,  riscul de litigiu în planificarea urbană  nu a fost niciodată mai mare. Niciun alt profesionist nu-ți poate asigura proiectul, precum un arhitect.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare