Cum să pregătești o supă de pui delicioasă acasă?

Publicat: Expresul

Supa de pui se numără printre cele mai ușoare preparate pe care oricine le poate face acasă. Mai mult, este vorba despre o mâncare ușoară, care este potrivită pentru oamenii de toate vârstele, cu precădere iarna, atunci când organismul are nevoie de foarte multe lichide. Cei care își doresc să afle cum să pregătească o astfel de supa au la îndemână în rândurile de mai jos toate informațiile necesare!

Care sunt ingredientele necesare?

Pentru început, gospodinele trebuie să știe care sunt ingredientele de care au nevoie pentru a pregăti o supă delicioasă și sănătoasă:

•           4 – 5 pulpe de pui, în funcție de dimensiunea acestora;

•           felie de țelină;

•           2 morcovi potriviți;

•           2 cartofi

•           marar proaspăt;

•           sare și piper;

Cele mai citite articole

•           150 de grame de fidea cu ou.

Primul pas, pregătirea și fierberea puiului

Pulpele de pui trebuie curățate foarte bine în apa rece, iar apoi puse la fiert cu sare. Ideal este că oamenii să îndepărteze spuma ori de cate ori este cazul. Aceasta apare atunci când carnea începe să se gătească.

Pregătirea legumelor

În paralel, în timp ce puiul fierbe, legumele trebuie curățate, iar apoi tocate cât mai mărunt, în cubulețe. Ele trebuie adăugate în oală, în supa atunci când nu se mai formează spuma. Întregul amestec trebuie lăsat pe foc până ce atât carnea, cât și legumele sunt pătrunse bine.

Când se adaugă fideaua?

În ceea ce privește fideaua, ea trebuie adăugată în supa de pui abia la final, când toate ingredientele sunt deja gătite. Mai apoi, se lasă totul pe aragaz, cu focul stins și capacul pus timp de 10 minute. Având în vedere că fideaua este foarte subțire, ea nu are nevoie de mult timp pentru a fi gătită.

Ornarea

Cât despre mărar, el trebuie tocat mărunt, mărunt și adăugat în supa abia la final, când aceasta este gata. De ce? Mărarul își păstrează proprietățile mult mai bine atunci când nu este fiert, ci pur și simplu pus pe deasupra. În funcție de preferințele personale, gospodinele pot pune în supa inclusiv pătrunjel proaspăt.

Supa de pui, excelentă pentru persoanele de toate vârstele

Pregătirea supei de pui este extrem de simplă: oamenii nu trebuie să fie experți în bucătărie pentru a realiza un astfel de preparat, fiind suficient să urmeze pașii din rețetă. Mai mult, supa este extrem de sănătoasă și recomandată pentru organism, mai ales în sezonul rece.

Timp de pregătire

Din punct de vedere al timpului necesar pentru pregătirea supei, totul durează aproximativ 60 de minute. Cea mai îndelungată parte este reprezentată de fierberea cărnii, pentru că puiul trebuie gătit foarte bine. Important este, însă că gospodinele să nu lase totul pe foc și să plece: ele trebuie să aibă grijă să îndepărteze spuma atunci când se formează. În caz contrar, preparatul vă avea un gust mai greu.

Excelentă atât pentru copii, cât și pentru vârstnici, supa din pui este delicioasă și simplu de consumat. Ea poate fi mâncată la prânz sau seara, devreme.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare

Adauga un comentariu

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!