Când este cel mai potrivit moment să vizitez Egiptul

Publicat: Expresul
spencer davis onva6s03hg8 unsplash

Egiptul, cu istoria sa încărcată și patrimoniul cultural vast, a atras mereu atenția și admirația călătorilor din întreaga lume. De la piramidele masive la templele fascinante și peisajele de deșert uluitoare, această țară oferă o experiență unică și memorabilă. 

Însă, alegerea momentului potrivit pentru a vizita Egiptul poate fi esențială pentru a vă asigura că veți beneficia din plin de toate minunățiile sale. 

  • Sezonul de vârf: Primăvara (Martie – Mai)

Primăvara este adesea considerată cel mai potrivit moment pentru a vizita Egiptul. Temperaturile sunt blânde și plăcute, iar florile încep să înflorească, creând un cadru pitoresc pentru explorarea siturilor antice. 

În această perioadă, clima este mai puțin fierbinte și umiditatea scăzută, ceea ce face ca vizitele la monumentele exterioare să fie mai confortabile. Mai mult decât atât, aglomerația turistică este mai mică decât în sezonul de vârf din iarna.

  • Sezonul de mijloc: Toamna (Septembrie – Noiembrie)

Toamna este, de asemenea, o perioadă excelentă pentru a vizita Egiptul. Temperaturile scad treptat, iar mulți turiști au plecat deja, lăsând locuri mai puțin aglomerate și tarife de cazare mai avantajoase. Această este o perioadă perfectă pentru a explora siturile istorice fără a fi copleșiți de căldura verii.

  • Sezonul de evitat: Vara (Iunie – August)

Vara în Egipt poate fi extrem de fierbinte, cu temperaturi care depășesc adesea 40°C (104°F) în unele regiuni. Aceste condiții de căldură extremă pot face vizitele la siturile în aer liber, precum piramidele sau templele, foarte dificile și inconfortabile. 

De asemenea, umiditatea ridicată poate face climatul să pară și mai sufocant. Din acest motiv, vara este de obicei considerată sezonul de evitat pentru călătoriile în Egipt.

  • Evenimente speciale și festivaluri

Cele mai citite articole

În plus față de sezoanele climatice, este important să luați în considerare și evenimentele speciale sau festivalurile care ar putea avea loc în timpul vizitei dvs. în Egipt. De exemplu, Ramadanul este o perioadă importantă în calendarul islamic și aduce schimbări semnificative în rutina zilnică și obiceiurile alimentare ale locuitorilor. 

În timpul Ramadanului, este posibil să găsiți mai puține opțiuni de luat masa în timpul zilei, iar multe atracții turistice pot avea programe reduse sau modificări în orele de funcționare.

Pe de altă parte, festivaluri precum Abu Simbel Sun Festival oferă ocazii unice pentru a experimenta tradițiile și cultura egipteană într-un mod festiv și vibrant. 

Acest eveniment are loc de două ori pe an, pe 22 februarie și 22 octombrie, când lumina soarelui pătrunde în sanctuarul templului lui Ramses al II-lea, iluminându-l în întregime. Este un spectacol impresionant și o experiență memorabilă pentru orice vizitator.

  • Planificarea itinerariului

Indiferent de momentul ales pentru a vizita Egiptul, este important să vă planificați itinerariul în avans pentru a vă asigura că veți putea explora toate atracțiile pe care doriți să le vedeți. 

Luați în considerare rezervarea biletelor de avion și a cazării cu mult timp înainte, în special în timpul sezonului de vârf, pentru a evita surprizele neplăcute sau suprataxele. Dacă vreți să obțineți un sejur cât mai accesibil din punct de vedere financiar, luați în calcul agențiile de turism, care vin cu oferte early booking Egipt.

În concluzie, alegerea momentului potrivit pentru a vizita Egiptul depinde în mare măsură de preferințele personale și de activitățile pe care doriți să le realizați în timpul călătoriei. Indiferent de sezonul ales, Egiptul va surprinde și încânta cu bogăția sa istorică și culturală, oferind o experiență de neuitat pentru toți cei care îndrăznesc să exploreze această țară fascinantă.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare