Cum se aleg ancorele chimice

Publicat: Expresul

Cum se aleg ancorele chimice

În orice tip de construcţii industriale, ancorele chimice sunt elemente foarte importante. Acestea fac referire la mortar, răşini sau la lichidul folosit pentru fixarea unui element din oţel în beton, în cărămidă sau piatră prin lipire. La momentul actual există mai multe tipuri de ancore chimice, iar cei care lucrează în domeniul construcţiilor industriale trebuie să ştie cum se le aleagă pentru a atinge rezultatele dorite. Nu numai alegerea ancorelor chimice contează, ci şi montajul acestora.

Principalele tipuri de ancore chimice folosite în construcţii industriale moderne

Ancorele chimice, prin definiţie, sunt adezivi realizaţi din două sau mai multe substanţe care, prin reacţie chimică, se solidifică. Reprezentanţii firmelor care se ocupă de ridicarea unor construcţii industriale au posibilitatea de a alege ancore chimice de tip capsulă sau la tub.

·                Ancorele chimice capsulă

Ancorele chimice capsulă se montează fiecare în câte o gaură executată cu o carotă sau cu un ciocan rotopercutor, atât în margini, cât şi în betonul fisurat sau nefisurat. Ancorele chimice capsulă sunt rezistente la foc timp de 120 de minute şi se pot monta şi în găuri înfundate.

·                Ancorele chimice la tub

Ancorele chimice la tub au câteva caracteristici foarte importante, deoarece au capacitatea de a prelua sarcini mari şi de a prelungi armătura, fiind foarte eficiente în betonul de consistență slabă. De asemenea, aceste ancore se pot monta în tavan sau pot fi folosite la fixarea tijelor filetate şi barelor de armătură.

Proprietăţile ancorelor chimice prin injecţie, la tub

Ancorele chimice prin injecţie pot fi folosite atât în betonul fisurat, cât şi în betonul nefisurat, răşina hibridă dispunând de proprietăţi care o fac potrivită pentru instalarea sigură a substraturilor uscate şi ude. De asemenea, această ancoră poate fi introdusă şi în substraturile şi în găurile acoperite cu apă şi va funcţiona foarte bine.

Ancorele chimice prin injecţie cu burghiu sunt sisteme complete care se instalează în mod eficient şi sigur, având de regulă un sistem unic de dozare, astfel încât întreaga instalaţie să funcţioneze în mod confortabil şi economic.

Cele mai citite articole

Amestecul de răşini cu ciment au proprietăţi şi proporţii testate de cele mai multe ori în mod pozitiv, garantând o rezistenţă superioară la sarcină mare, precum şi un timp de întărire scurt şi sporirea eficacităţii muncii, dozarea precisă făcând posibilă economisirea materialului şi rezistență, performanţa la coroziune.

Întrebări frecvente despre ancorele chimice

·                Ce sunt ancorele chimice?

Ancorele chimice sunt răşini, mortare sau lichide care fixează elementele de oţel în beton.

·                Ce conţin ancorele chimice?

Ancorele chimice conţin polimer, manomeri, aditivi minerali, agenţi de întărire şi alţi aditivi.

·                De ce să fie folosite ancorele chimice şi nu fixările tradiţionale în construcţiile industriale?

Ancorele chimice sunt mult mai rezistente la fixările în beton, pot fi montate aproape de margine, sunt eficiente în găurile care sunt realizate prin carotare, dar şi în materialele cu găuri sau în betonul de calitate şi consistenţă slabă.

·                Cum influenţează temperatura betonului ancorele chimice?

Ancorele chimice influenţează în mare măsură temperatura betonului şi a mediului ambiant, astfel: temperatura maximă a tubului este de 25 grade C, temperatura minimă a membrului din beton este de -20 grade C, iar temperatura de depozitare este cuprinsă între 5 şi 25 de grade C.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare