Cum sa cumperi cea mai buna casa pentru tine

Publicat: Expresul

Cumpararea unei case necesita mult timp si efort, dar, urmand sfaturile de mai jos, procesul de cumparare va fi cu mult simplificat. Sunt numeroase anunturi de case de vanzare in Bucuresti si trebuie ales cel care respecta cel mai bine dorintele si nevoile personale.

Vanzare case Bucuresti – pasi de urmat pentru cumpararea unei case

Cercetarea trebuie sa inceapa devreme

Pentru a cumpara o casa in capitala este nevoie sa se caute anunturi de vanzare case Bucuresti. Se recomanda crearea unei liste cu ofertele si analizarea modului in care preturile evolueaza de la o saptamana la alta.

Stabilirea unui buget

Creditorii recomanda, in general, ca oamenii sa caute case care nu costa mai mult de trei pana la cinci ori venitul anual al gospodariei, in cazul in care cumparatorii vor sa aiba rate mici pe care sa si le poata permite.

Posibilitatile de imprumuturi cu ipoteca

Cele mai citite articole

Inainte de a incepe cautarea se impune analizarea tuturor posibilitatilor de obtinere a banilor. Cel mai bun mod de a face acest lucru este printr-o vizita la mai multe banci. Creditorul va examina situatia financiara a familiei si va spune suma maxima care trebuie imprumutata. Acest lucru restrange gama de preturi din lista.

Colaborarea cu un agent imobiliar

Agentii imobiliari sunt parteneri importanti in tranzactionari care implica terenuri si case. Agentii imobiliari pot oferi informatii utile despre case si cartiere care nu sunt usor accesibile publicului. Cunostintele lor privind procesul de achizitie, abilitatile de negociere si familiarizarea cu zona vizata pot fi extrem de valoroase.

Vizitarea mai multor case

In momentul in care scopul este de a cumpara o casa noua, este important ca alegerea sa aiba loc prin comparatie. Pot fi vazute mai multe case si mai multe oferte de pret, iar viitorul proprietar poate alege drept cea mai buna varianta o oferta echilibrata, in care costul reflecta utilitatile disponibile si aspectul general. In perioada de documentare pot fi facute inclusiv fotografii si materiale video, care pot fi revazute ulterior si reanalizate.

Micile detalii conteaza. De exemplu, specialistii recomanda verificari pentru:

  • Presiunea apei la dus si la chiuvete, temperatura maxima la care ajunge apa si situatia robinetilor;
  • Stingerea si aprinderea tuturor luminilor si verificarea tuturor prizelor;
  • Deschiderea si inchiderea ferestrelor si usilor pentru a vedea daca functioneaza corespunzator

De asemenea, este important sa fie evaluat si cartierul si sa se noteze detalii cum ar fi:

  • Celelalte case sau blocuri sunt bine intretinute?
  • Cat de mult trafic este pe strada?
  • Exista suficient loc de parcare?
  • Este convenabil situat? Adica se afla in apropierea locurilor de interes: scoli, centre comerciale, restaurante, parcuri si transport public?

Este important ca toate aceste detalii sa fie analizate cu atentie. Dupa ce a fost aleasa casa amplasata pe strada potrivita se poate trece la negocieri. Cu ajutorul unui agent imobiliar, se poate afla valoarea reala a proprietatii si pot fi negociate preturile. Dupa ce se ajunge la un acord cu privire la pret intre cumparator si vanzator, se poate trece la pasul urmator, reprezentat de acte.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare