Cum pot motiva serviciile de team building angajatii

Publicat: Expresul

Cum pot motiva serviciile de team building angajatii

O metoda foarte eficienta si utilizata tot mai des de firme este apelarea la servicii de team building si organizarea intalnirilor de tip team building pentru a consolida relatiile din echipa.

Fiecare manager ar trebui sa fie constient inca de la inceput ca este important sa isi motiveze angajatii din punct de vedere financiar si non financiar. Dar de ce este important ca angajatii sa fie motivati? Pentru ca daca angajatii sunt motivati vor munci mai bine si mai cu spor, vor simti ca se afla intr-un mediu placut si toate aceste detalii cumulate duc la cresterea productivitatii firmei si la o calitate foarte buna a produselor si respectiv, a serviciilor companiei. Sunt foarte multi manageri care stiu ca nu e nevoie doar de simpla motivare financiara a angajatilor si ca de foarte multe ori acestia apreciaza mult mai mult simpla recunoastere a muncii lor atat din partea managerilor, cat si din partea colegilor.

Servicii de team building – o solutie perfecta pentru motivarea echipei

Cele mai citite articole

O metoda utilizata tot mai des de catre firme in ultimii ani este apelarea la servicii de team building pentru a consolida si intregi toata echipa. De ce este foarte important team buildingul? Pentru ca acesta nu are loc doar cu scopul de a stimula angajatii, ci pentru ca managerii sa gaseasca punctele forte pe care fiecare membru al echipei le are si pentru a ajuta angajatii sa se integreze si sa formeze echipe, sa descopere care sunt punctele comune si sa influenteze pozitiv moralul echipei.

O intalnire de tip team building are ca scop principal sa ridice moralul echipei si sa ajute fiecare memebru al acesteia sa se descurce mai eficient si sa dea rezultate mai bune la nivel de echipa. Prin team building se reuseste in timp scurt o intregire a echipei, membrii ei vor avea mai multa incredere in ceilalti si vor ajunge sa aiba relatii mult mai eficiente.

Genul acesta de motivare non finanicara pentru angajati este benefica nu numai pentru fiecare angajat in parte ci si pentru compania in care acesta lucreaza pentru ca se vor forma echipe care isi stiu clar valorile, care sunt constiente de potentialul pe care il au si care pot duce la bun sfarsit o sarcina oferita. In cadrul unei echipe se fac activitati indoor care vor include diverse jocuri de echipa si fiecare are un rol foarte important pentru consolidarea echipei.

Spre exemplu, jocul denumit “Blazon personal”, care este de fapt un joc de intercunoastere, sau jocul denumit “Robot” care implica transmiterea de mesaje simple intre membri, sunt jocuri care ajuta la relationarea perfecta intre oameni si ii ajuta pe acestia sa se cunoasca. Un alt joc la fel de interesant este cel in care participantii ar trebui sa se atinga o destinatie fiind legati la ochi si avand doar un lider cu ochii deschisi care le transmite indicatii. Acesta este un exercitiu de incredere care va realiza perfect conexiunea dintre angajati si managerul de echipa.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare