Cat de utile sunt bicicletele electrice si de ce trebuie sa cumperi una

Publicat: Expresul

Cat de utile sunt bicicletele electrice si de ce trebuie sa cumperi una

Deplasarea de la punctul A la punctul B in special in orasele mari este din ce in ce mai complicata si aici intra in scena cu mare succes bicicletele electrice. O bicicleta electrica ofera posibilitatea utilizatorului de a se deplasa pe o anumita distanta intre un punct de plecare si un punct de destinatie mult mai usor decat daca ar folosi o bicicleta cu pedale si la acest lucru se adauga si avantajul adus de volum. O bicicleta in general este mai mica decat o masina sau decat un scooter, respectiv motocicleta, ceea ce inseamna ca se va strecura mai usor prin traficul imposibil din timpul zilei.

Bicicletele electrice sunt ecologice

Grija pentru mediu a devenit tot mai mare pe masura ce planeta este din ce in ce mai poluata si da semne ca va ceda la un moment dat. Oamenii au devenit mai constienti de importanta protejarii mediului inconjurator. Bicicletele electrice sunt prietenoase cu mediul.

Initial ideea de bicicleta electrica poate sa para un mare non sens avand in vedere faptul ca bicicletele electrice sunt un mijloc de transport extrem de sanatos care ajuta cu mult la mentinerea formei fizice datorita efortului implicat in pedalare.

Cele mai citite articole

Realitatea unei persoane care foloseste in fiecare zi bicicleta este faptul ca distantele mari sunt uneori greu de parcurs. Pentru a merge de exemplu de la munca acasa, dimineata este important ca efortul depus sa fie diminuat pentru ca persoana respectiva sa nu ajunga deja obosita la birou, sau transpirata.

Dinstantele de deplasare pot sa fie mari si atunci efortul va creste si el, si atunci cand drumul implica si cateva pante sau atunci cand vantul bate din fata in mod sigur primul lucru de dorit este un dus si in niciun caz o zi de munca la birou. Aceasta nu este o tragedie insa foarte multe spatii de birouri nu sunt dotate cu dusuri, deci persoana in cauza va trebuie sa suporte. Bicicleta electrica nu scuteste utilizatorul de efortul de a pedala si sunt multe modele care permit mersul asistat cu ajutorul caruia motorul preia din efortul pentru miscare. Comparativ cu bicicleta clasica acesta este un motiv important pentru care este important sa fie ales un motor electric.

In cazul in care bicicletele electrice sunt comparate cu mijloacele de transport in comun sau cu masina personala, avantajul este reprezentat de faptul ca exista un cost de exploatare mic, de numai cativa lei pe luna, care este necesar pentru ca incarca in fiecare zi bateria motorului electric.

Din nefericire in Romania exista un singur dezavantaj pe care toate persoanele care folosesc biciclete pentru a se deplasa il reclama, si anume lipsa unor piste amenajate pentru bicicleta. Astfel ei vor trebui sa se strecoare printre masini si atunci cand este foarte mare aglomeratie, apar riscurile de accidente. Biciclistii nu au voie sa se deplaseze pe trotuar decat daca sunt pe langa bicicleta.

Acest dezavantaj poate fi trecut cu vederea in momentul in care calatoria pe bicicleta se face cu mare atentie.

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare