Care sunt utilajele care pot solutiona problema gestionarii mai bune a deseurilor?

Publicat: Expresul

Care sunt utilajele care pot solutiona problema gestionarii mai bune a deseurilor?

Problema referitoare la managementul deseurilor este una extrem de spinoasa, necesita strategii bine gandite pe termen lung si participarea la acest demers atat de important  nu este doar o responsabilitate a institutiilor de tot felul, ci si a fiecaruia dintre noi, ca simpli cetateni. Pentru ca pe toti ne priveste si ne afecteaza situatia mediului inconjurator, a aerului pe care il respiram, tot mai greu pus la incercare de cantitatile uriase de gunoi, reziduuri diverse, in multe situatii prost gestionate si cu efecte greu de cuantificat pe termen lung.

Si dincolo de efortul fiecaruia dintre noi, de modul cum intelegem sa respectam in spatiul propriu gestionarea corecta a gunoaielor rezultate din fiecare activitate, exista o serie intreaga de echipamente si utilaje speciale, care au rolul de a diminua considerabil volumul enorm al deseurilor, facilitand astfel si transportarea lor intr-o maniera mult mai eficienta catre locurile unde acestea trebuie sa ajunga pentru a fi distruse, sau, dupa caz, directionate catre reciclare.

Sunt o serie de companii care au ca obiect punerea la dispozitie a utilajelor de acest tip, vezi AweCompactors, care asigura totodata, in functie de profilul fiecarei firme solicitante, solutii individualizate, care sa raspunda exact nevoii de gestionare specifica a deseurilor rezultate din activitatile desfasurate.

Iar principalele cerinte pe care trebuie sa le indeplineasca aceste echipamente pentru a fi cu adevarat performante sunt capacitatea de a diminua drastic volumul gunoaielor rezultate, indiferent de cat de dificil, de dur este materialul acelor deseuri.  De asemenea, aceste utilaje trebuie sa fie usor si simplu de manevrat, dar si de intretinut, cu implicarea unui numar cat mai mic de angajati, iar prin functionarea acestora sa se asigure o economie semnificativa in ceea ce priveste transportul deseurilor  odata trecute prin mecanismele acestor echipamente speciale.

Printre cele mai performante se numara o gama larga de prese de balotat deseuri, verticale, orizontale, multicamerale, mici, medii, mari, pentru butoaie metalice, pentru PET-uri, deseuri menajere, cu diverse capacitati. De asemenea, extrem de eficiente in gestionarea deseurilor sunt si compactoarele de diverse tipuri, precum rollpackere, presscontainere pentru deseuri menajere, presscontainere pentru deseuri reciclabile, rotocompactoare pentru deseuri menajere si rotocompactoare pentru deseuri reciclabile, compactoare stationare cu melc etc.

Tot din aceasta categorie a echipamentelor performante fac parte si tocatoarele, perforatoarele pentru diverse tipuri de deseuri, precum si compactoarele EPS, destinate deseurilor din polistiren expandat.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

Articole Asemanatoare